OK
×
Actievoerder
Margaret van Laar

Geef een Afghaans gezin toekomst

Sinds een jaar begeleid ik Khatam bij het verbeteren van haar leesvaardigheid. Zij is 46 jaar, Afghaanse vluchteling en woont al jaren in Nederland. Ze heeft vorig jaar haar man verloren, na jaren van ziekte en spanning. Hij had leverfalen door diabetes en is kort na een tweede levertransplantatie overleden. Ze leeft nu van een klein nabestaandenpensioen en een bijdrage van haar kinderen.

Khatam heeft nog familie in Afghanistan, waaronder haar vader en broer Hsan. Voor de situatie van deze twee familieleden vraag ik jullie aandacht. Hsan had een goedlopende winkel in een dorp, maar door de verslechterende situatie in Afghanistan konden klanten geen rekeningen meer betalen en ontstond een schuld bij zijn leverancier. Deze gaf hem vervolgens aan bij de Taliban en nu wordt hem diefstal verweten. Hsan is op advies van zijn vader gevlucht om lichamelijke verminking door de Taliban te voorkomen. Hij zwerft als gevolg hiervan al een drie maanden rond in een stad en kan zijn vijf kinderen (onder de twaalf jaar) en vrouw (die niet mag werken) niet van voedsel of inkomen voorzien.

Intussen wordt vader bedreigd en zelfs kort gevangen genomen om  Hsan te dwingen terug te keren. De situatie is uitzichtloos en omdat het Khatam niet alleen lukt om haar broers schuld af te betalen, doen we een beroep op jullie. De openstaande schuld is inmiddels opgelopen tot € 10 000 en wanneer we dit door kleine gedeelde bijdragen bij elkaar krijgen, kan de familie weer door met leven. Bijdragen kan door een bedrag te storten op de genoemde rekening. Ieders hulp wordt gewaardeerd en daarom is het vriendelijke verzoek om dit bericht zoveel mogelijk te delen. Bedankt!

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 940 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.000
47%
39

donaties

194

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: M.M.G. van Laar

Delen

Aan wie wil je doneren?
×