OK
×
Actievoerder
Edward Ansing

Geef bergkinderen uit Nepal een toekomst met goed onderwijs!

Aangetrokken door overweldigende puurheid en ongereptheid van de Himalaya ben ik in 2008 voor het eerst naar Nepal gegaan om een trekking door de Himalaya te maken. Tijdens deze trekking leerde ik de bevolking kennen als buitengewoon gastvrij en vriendelijk, maar ook als zeer arm.

Een jaar later kwam ik in contact met Sathiko Sath, een studiefonds voor kansarme kinderen uit de afgelegen bergdorpen van Nepal, dat toen net was opgericht en inmiddels 10 jaar bestaat.

De doelstelling om deze kansarme kinderen een toekomst te bieden sprak mij aan om een vaste donateur te worden. Sathiko Sath heeft als doel om kinderen van dragers en gidsen meer kansen te geven door hen goed onderwijs te bieden, zodat zij méér kunnen dan alleen drager te zijn. Dit doel en vooral de stichting Sathiko Sath draag ik een warm hart toe en naar ik hoop anderen ook!                                

Waarom Sathiko Sath: een transparante organisatie, kleinschalig, met bestuursleden die op vrijwillige basis werken, vrijwel geen overheadkosten en omdat er aan meer items dan alleen onderwijs aandacht wordt besteed.

Sathiko Sath wil door het aanbieden van uitstekend onderwijs t/m het einde van de middelbare school (klas 10, HAVO-niveau) en klas 12 (VWO/middelbaar beroepsonderwijs) kinderen uit de afgelegen bergdorpen/regio’s de mogelijkheid geven zich te ontplooien en daardoor zich aan de armoedespiraal te onttrekken. De kinderen zijn verplicht om na hun opleiding (klas 10 als ook na klas 12 of beroepsopleiding) als contraprestatie hun bijdrage te geven door twee maal twee maanden les te geven op scholen in hun dorpen in de afgelegen berggebieden waar de Sherpa, Tamang, Magar, Gurung en Newari wonen.

Sathiko Sath verwerft in Nederland de benodigde financiën om dit doel te realiseren.

Ter ere van het 2e lustrum van Sathiko Sath ben ik de uitdaging aangegaan om een bedrag aan sponsorgeld op te halen om Sathiko Sath te ondersteunen.

Met de uitdaging om jou een bijdrage te vragen aan mijn sponsorbedrag, ga ik de uitdaging aan mijn speciale trektocht in Nepal in het teken te zetten van deze sponsoring actie. In oktober zal ik een maand lang verblijven in een afgelegen berggebied van Inner Dolpo in het westen van Nepal, grenzend aan Tibet. Een gebied waar nog amper toeristen komen en waarvan we niet weten hoe deze tocht ons zal vergaan. Niet alleen onze fysieke conditie zal op de proef worden gesteld, ook de weersomstandigheden (bijv. sneeuw) op grote hoogte zijn totaal onvoorspelbaar. Een spannende onderneming!

Ik vraag aan jou een toezegging van € 2,50 per dag dat ik gedurende de tocht zal lopen of klimmen. Totaal zijn er maximaal 27 loopdagen waarvan 18 dagen constant boven de 4000 meter en uiteindelijk zullen we tot bijna 6000 meter hoogte komen, als alles volgens plan verloopt!

Natuurlijk ben ik enorm gemotiveerd en blij als jij mij wilt sponsoren. Wil je een ander bedrag geven dan € 2,50 per dag, dan kan dat natuurlijk ook. Voor de kinderen is alles welkom!!

Met dit sponsorgeld kan Sathiko Sath het dankbare ontwikkelingswerk in de komende jaren voortzetten.

Namaste!

Edward

Edward Ansing
Edward Ansing

€ 3.520 opgehaald

Help Edward een handje mee en meld je aan als teamlid!

deelnemen actie Deelnemen aan deze geefactie
dakje met Geef-logo
€ 3.520 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 4.000
88%
43

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Edward Ansing
Edward Ansing

€ 3.520 opgehaald