OK
×
Actievoerder
Marian Buurman

Geef ALAS aub de broodnodige financiële ondersteuning

De laatste maanden hebben wij zoveel dierenartskosten gehad dat wij jullie vragen ons te steunen met een donatie. Bagheera (gestroomde hond op foto) de kanjer kwam in Mei 2021 naar Nederland, ze verblijft nu in een super gastgezin die haar tot nu toe met heel veel liefde hebben verzorgd. Het was hun eerste opvanghond via Alas, en dan krijgen ze gelijk een hond waar medische klachten bij kwamen kijken. Maar met volle overgave verzorgen zij Bagheera haar huid, zorgen dat ze 2 keer per week wordt gewassen, geven haar medicatie en gaan met haar naar de dierenarts. Wij wisten dat Bagheera door slecht voer een huidprobleem had ontwikkeld, maar door de stress van het transport/verplaatsing speelde dit direct weer op. Niets hielp meer en er zijn heel veel onderzoeken geweest tot we nu eindelijk hebben gevonden wat er met haar aan de hand is. Ook al zijn we natuurlijk erg blij dat we eindelijk gevonden hebben bij Bagheera wat de oorzaak was, het kosten plaatje hiervoor is tot nu toe €2.490.

Jullie zullen begrijpen dat dit een enorme aderlating is voor een stichting zoals de onze. Het afgelopen transport zijn de pups van lieve Kiara (blonde hond op foto) naar Nederland gekomen. Helaas kon Kiara niet mee, want op het laatste moment zagen de mensen in Spanje dat tijdens het eten of soms tijdens het plassen haar benen erg trilde. Omdat ze wisten hoeveel kosten we al hebben gehad met Bagheera, hebben ze besloten alle testen in Spanje te laten doen. Tot nu toe is er uit die testen gelukkig niets gekomen, maar om echt alles uit te sluiten moet er nog 1 onderzoek gedaan worden in een specialistisch ziekenhuis. Uiteraard komen er hier weer kosten bij kijken. Ook al is het een stuk goedkoper dan in Nederland toch komen deze kosten uit op €800. Ook deze kosten zal Alas op zich nemen, wij willen alles uitsluiten voordat wij haar naar Nederland halen. Als je alleen van deze dames de kosten bij elkaar optelt is dit €3.300, een enorm bedrag.

Terwijl wij dit verhaal aan het opstellen zijn, krijgen wij nog een bericht: onze auto die ons al vele jaren overal heen heeft gebracht is kapot. De reparatie is zo duur dat het geen zin meer heeft. We kunnen echt niet zonder … En in onze prive auto’s kunnen geen benches worden vervoerd. Vandaar onze noodkreet … Elke donatie -  hoe klein ook – is heel erg welkom.

Wij hebben ervaren dat er veel mensen zijn die ALAS een warm hart toedragen. Wij hopen ook deze keer weer op dat jullie gul zullen geven. Alvast bedankt!

ALAS Rescue Team logo 2

ALAS Rescue Team

Honden kunnen niet voor zichzelf opkomen. Daarom moeten wij dat voor hen doen. Zij zijn afhankelijk van ons voor hun veiligheid, voer en onderdak. Wij mogen hen niet in de steek laten!Missie: Kansarme Spaanse honden een nieuw thuis geven in NederlandBedrijfsprofielALAS is een 'non profit' organisatie die wordt gerund door vrijwilligers. Er is 1 bestuurder, een team van 4 mensen (incl de bestuurder) dat de dagelijkse leiding heeft en 4 free lancers die ad hoc meewerken. De inkomsten bestaan uit adoptiegelden en giften.Waarom?In Spanje is het 'normaal' - en niet strafbaar - dat gezonde en sociale honden worden gedood omdat mensen niet langer voor ze willen zorgen. ALAS Rescue Team is ontstaan uit de wens en noodzaak in te grijpen in deze wrede en zinloze manier van omgaan met honden. ALAS begon, 10 jaar geleden, als een project van Bright Eyes Society maar is sinds 17 september 2008 verzelfstandigd en werd een nationale verenigingHoe?ALAS brengt - op een verantwoorde en zorgzame manier - honden die dreigen te worden gedood, naar Nederland en zoekt een fijn thuis voor hen. De dieren die door ALAS ter adoptie worden aangeboden, zijn getest (op Leishmaniosa, Erlichia en Filaria), gevaccineerd en voorzien van paspoort en chip. De voor het transport naar Nederland benodigde papieren voldoen aan de Europese wetten en standaard.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 1.723 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 4.000
43%
83

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Marian Buurman
Marian Buurman

€ 1.723,48 opgehaald