OK
×
Actievoerder
Nadia Benaissa

Gaza deze ramadan

Het coronavirus heeft nu ook Gaza in Palestina bereikt. Waar wij ons voor het virus proberen te verschuilen in onze veilige huizen en tuinen, zitten Gazanen zonder schoon water en elektriciteit in wat na vele bombardementen is overgebleven van hun woning. De medische zorg is uitgeput en kan dit virus er niet ook nog bij hebben. Daar komt nog bovenop dat Gaza dichtbevolkt is en al jaren door de blokkade een openluchtgevangenis is. 

The Palestinian Medical Relief Society (PMRS), de organisatie waar onze Stichting Kifaia mee samenwerkt, doet er alles aan om verspreiding van het virus te voorkomen. Bijvoorbeeld door voorlichting en het uitdelen van sanitaire pakketten. Maar de middelen zijn schaarden dus duur. Een pakket kost tussen de €52 en €54. Wij kunnen helpen. Geef wat je kunt, alle (kleine) donaties zijn welkom.

Stichting Kifaia logo 2

Stichting Kifaia

Stichting Kifaia steunt de Palestinian Medical Relief Society (PMRS) Gaza. De PMRS is een lokale en onafhankelijke organisatie. Sinds de jaren zeventig verleent de PMRS gezondheidszorg op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza. Van zuigelingenzorg tot zorg voor ouderen, mensen met een handicap of een chronische ziekte. Laagdrempelig, dicht bij de mensen en gratis.

Stichting Kifaia steunt hen met met geld en door Nederlanders te informeren over de Israëlische bezetting van Palestina en de schendingen van internationaal recht en mensenrechtenverdragen.

Gaza met eigen ogen
Stichting Kifaia krijgt als een van de weinige Nederlandse organisaties (vooralsnog) toegang tot Gaza. Wat we vertellen, hebben we daar zelf gezien, gehoord en ervaren. De gesprekken met mensen en bezoeken aan plekken in Gaza zijn terug te lezen in onze nieuwsbrieven en te zien in onze video’s. 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 1.220 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
122%
39

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Nadia Benaissa

€ 1.220 opgehaald