OK
×
Actievoerder
Fred Bosman

Online collectebus voor Vogelhospitaal

Huis aan huis collecteren lukt niet dit jaar door Corona. Maar de vogels hebben ons nog wel nodig. Help mij het Vogelhospitaal helpen.

Vogelhospitaal logo 2

Vogelhospitaal

Het Vogelhospitaal heeft als doel om hulp te verlenen aan in het wild levende vogels die in nood verkeren. Beschermde vogels die door ziekte, verwonding of verwezing tijdelijk niet zelfstandig in de vrije natuur kunnen overleven worden in het Vogelhospitaal tijdelijk opgevangen en verzorgd. De opvang is zodanig ingericht dat de vogels zo spoedig mogelijk kunnen terugkeren naar de vrije natuur. Daarbij wordt zoveel mogelijk voorkomen dat de dieren onnodige stress ervaren of letsel oplopen. Tevens geeft het Vogelhospitaal  voorlichting over wilde flora en fauna.

Jaarlijks worden er ongeveer 4000 vogels opgevangen, waarvan ongeveer 2000 jonge  vogeltjes. Ze worden langs gebracht door de Dierenambulances uit de regio, maar je kunt ze ook zelf langs brengen. De meeste vogels komen uit de omringende gemeenten: Haarlem, Bloemendaal, Velsen, Heemstede , Zandvoort en Haarlemmermeer. Het Vogelhospitaal beschikt als enige opvang in de regio over de ontheffing die nodig is om wilde vogels op te mogen vangen. Het is een CBF goedgekeurd goed doel.

Er is een beheer team van 1 beheerder en 2 assistent beheerders (2,6 FTE) in dienst die zorgen voor de behandeling van de vogels en de aansturing van de ongeveer 60 vrijwilligers. 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 30 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.000
3%
2

donaties

2397

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Fred Bosman
Fred Bosman

€ 30 opgehaald