OK
×
Actievoerder
Mondiaal FNV

Strijd tegen Kinderarbeid, Mondiaal FNV

Corona lockdown werkt kinderarbeid in de hand 

Toen de scholen dicht gingen, werd kinderarbeid ineens weer een alternatief in Malawi. Veel leerlingen gingen werken in de tabaksplantages of als hulp in de huishouding. Dat betekende een grote stap achteruit in de ontwikkeling van kinderen in het land. Met geld uit Fonds Kinderarbeid van Mondiaal FNV konden de vakbonden in Kabwinja, gelegen in centraal Malawi, een ‘Terug naar school’-campagne organiseren.

Campagne tegen kinderarbeid

Toen de lockdown ten einde kwam reden auto’s door de straten van Kabwinja, met grote luidsprekers op het dak: ‘Stop Kinderarbeid – Kinderen naar school’. “We hebben ook grote billboards tegen kinderarbeid op belangrijke plaatsen in de stad gezet. En het huisbezoek door leraren en dorpshoofden intensiever gemaakt. In samenwerking met inkoopbedrijven zijn tabakstelers gewaarschuwd dat er geen tabak meer werd gekocht als zij nog steeds kinderen inzetten op de plantages. Dat had een grote impact.” aldus Pilirani Kamaliza, coördinator van het anti-kinderarbeidsproject ter plaatse.   

Succes in Malawi doorzetten

Alle kinderen in Kabwinja zijn een maand later weer teruggekeerd naar school. Er gaan nu zelfs nog meer kinderen naar school dan vóór de lockdown. Een geweldig succes dat ook zo hard nodig is in andere gebieden van Malawi, Burkina Faso, Mali, Marokko, Oeganda, Togo en Zimbabwe.

Doe ook mee! 

Steun onze collega’s. Doneer nu of maak een gift over op rekeningnummer NL15 SNSB 0635 1171 85 t.n.v. Stichting Mondiaal FNV, met vermelding ‘Fonds Kinderarbeid’.

Wij zorgen ervoor dat jouw donatie goed terecht komt. Super bedankt!

 

B. Marcus aan teamlid Mondiaal FNV

€ 10

10-01-2024

G. michies aan teamlid Mondiaal FNV

€ 80

04-08-2021

Anoniem aan teamlid Mondiaal FNV

€ 10

12-07-2021

Anoniem aan teamlid Mondiaal FNV

€ 10

10-06-2021

Anoniem aan teamlid Mondiaal FNV

€ 25

10-06-2021

Anoniem aan teamlid Mondiaal FNV

€ 20

19-04-2021

S. L. aan teamlid Mondiaal FNV

Jullie doen supergoed werk, zet 'm op!

€ 10

13-04-2021

dakje met Geef-logo
€ 165 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
1%
7

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Mondiaal FNV
Mondiaal FNV

€ 165 opgehaald