OK
×
Actievoerder
Korton Faceshields

Voor elke 2 euro een corona faceshield voor onze Zorgkanjers

Via onderstaande geefactie koopt u geen mondkapjes voor uzelf maar doneren wij deze zelf uit de ontvangen donaties aan de zorgkanjers. 

Het COVID-19 (het Corona virus) raakt iedereen en veroorzaakt veel leed. Net als veel andere landen kent Nederland een groot tekort aan goede beschermingsmiddelen voor onze zorgkanjers.

Overheidsbeleid heeft vastgesteld dat de beschikbare beschermingsmiddelen in eerste plaats bestemt zijn voor de eerste zorgschil: de commerciële en academische ziekenhuizen met IC’s. Zorginstellingen in de ouderen-, thuis- en gehandicaptenzorg vallen hier niet onder en staan door de grote tekorten veelal met lege handen. Voor zorgmedewerkers betekent dit dat ze de keuze moeten maken tussen onbeschermd de zorg leveren en daardoor een een verhoogd risico lopen (net als de cliënt), of de zorg te stoppen.

Nu hoor ik u denken, hoe is dit mogelijk? Zorginstellingen hebben toch zelf financiële middelen om deze middelen in te kopen? Dit was ook onze veronderstelling.

Het blijkt echter dat zorginstellingen uitsluitend materiaal mogen inkopen wat door het landelijk consortium hulpmiddelen van de Rijksoverheid is goedgekeurd. Het beschikbare materiaal wordt door Europees gecertificeerde bedrijven aangeboden voor hoge prijzen en kent een lange levertijd, waardoor dit voor zorginstellingen niet haalbaar is.

Wegens deze reden is Korton, samen met 3D-Props, gestart met de inzet van 3D-printers om beschermende materialen (Face Shields) te produceren en te doneren aan de zorg. Door dit initiatief zijn inmiddels 2.250 Face Shields met 3D-printers in productie en gedeeltelijk al geleverd aan verscheidene zorginstellingen.

We zien echter dat, ondanks de grote dankbaarheid in de zorg, het een druppel op de gloeiende plaat is. De tekorten zijn te groot om met 3D-printing de productie aan te laten sluiten aan de acute vraag.

Samen met zorginstellingen en Pekago, een Brabantse spuitgieterij, is Korton een zorgcollectief gestart om op grote schaal Face Shields te produceren en te leveren. Echter blijkt dat door de eerder genoemde regelgeving zorginstellingen deze Face Shields niet mogen aanschaffen aangezien deze niet aan de officiële Europese eisen voldoen.

Wat wél mag is tegelijk vreemd en bijzonder. Wanneer middelen namelijk gedoneerd worden, hoeven ze uitsluitend door de infectiedeskundige van de zorginstelling gekeurd te worden en vervallen de Europese certificeringseisen.

Wij willen de zorg en al haar zorgkanjers niet de dupe laten worden van deze “bijzondere” Europese regelgeving en zijn daarom van plan gewijzigd en een ondernemingscollectief met Pekago gestart. 

De spuitgieterij is in staat om binnen 1 week de productielijn op grote schaal te starten waardoor we de komende weken duizenden Face Shields kunnen doneren aan zorginstellingen.

Het massaal produceren van Face Shields is echter kostbaar. Met dit initiatief hopen wij een bedrag van € 50.000 bij elkaar te krijgen waardoor we in staat zijn om op korte termijn 30.000 Face Shields te produceren en te doneren aan de thuis-, ouderen- en gehandicaptenzorg. Al het geld boven het streefbedrag wordt natuurlijk gebruikt om meer Face Shields te produceren en te doneren.

We hopen hiermee onze zorgkanjers (deels) te kunnen beschermen zodat zij hun geweldige werk kunnen blijven voortzetten.

Het moge duidelijk zijn dat Korton, leverancier van ICT outsourcing / dienstverlening in de zorg, een ander kernactiviteit heeft dan het produceren van Face Shields. Echter leidt Korton dit initiatief om vanuit een zakelijk, eerlijke en met versnelde productie  (met dank aan de huidige IT innovatie), zo snel mogelijk invulling te geven aan de grote behoefte om onze zorgkanjers te beschermen in hun werk.

Daarom hopen wij op jullie steun en samenwerking voor dit oprechte en ludieke initiatief.

Voor meer informatie ga naar korton.nl/Faceshields/

ToekomstGroep B.V. aan teamlid Korton Faceshields

€ 1.000

05-06-2020

Huisartsenpraktijk de 1e Lijn aan teamlid Korton Faceshields

€ 50

18-05-2020

Anoniem aan teamlid Korton Faceshields

€ 10

11-05-2020

Anoniem aan teamlid Korton Faceshields

€ 10

04-05-2020

3D-PROPS.COM aan teamlid Korton Faceshields

Keep on going guys! Weer 400 face shields voor de zorg!

€ 800

04-05-2020

Anoniem aan teamlid Korton Faceshields

€ 25

02-05-2020

Tandartspraktijk IJff aan teamlid Korton Faceshields

Toppers! Ook voor jullie geldt: Hou vol!!!

€ 25

01-05-2020

S. Stockentree aan teamlid Korton Faceshields

€ 10

30-04-2020

1
2
3
4
5
6
7
8
9
dakje met Geef-logo
€ 25.350 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 50.000
waarvan € 4.600 via Geef.nl
50%
65

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Korton Group B.V.

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Korton Faceshields

€ 4.600 opgehaald