OK
×
Actievoerder
Jelle Dijkman

Eva's rolstoelbus

Mijn naam is Eva Dijkman. Ik ben vijf jaar oud en gehandicapt. Wat ik precies heb is nog onbekend, maar we leven bij de dag en proberen zoveel mogelijk plezier te maken en nieuwe dingen te leren.

Eén van die nieuwe dingen die ik leer is rijden in een elektrische rolstoel. Dit kan ik al best goed en ik mag de rolstoel ook al mee naar huis nemen. Helaas kan dit nog niet omdat papa en mama mij nergens mee naartoe kunnen nemen in de elektrische rolstoel. Met een rolstoelbus zou dit wel kunnen. Naast dat het voor papa en mama praktisch is betekent dit voor mij dat ik zelfstandig(er) dingen kan doen, wat mij helpt om te zien dat ik niet veel anders ben dan anderen. 

In alles wat we de laatste jaren mee hebben gemaakt is het ons steeds opgevallen wat een doorbijter Eva is. Toch heeft Eva soms ook moeite om door te zetten. We merken dat Eva veel plezier haalt uit het rolstoel rijden. Daarnaast is het psychologisch voor Eva heel belangrijk om haar zelfstandigheid te vergroten. Op deze manier kan Eva invloed uitoefenen op haar omgeving, terwijl ze nu vooral toeschouwer is. Door haar zelfstandigheid te vergroten neemt haar zelfvertrouwen toe en het heeft een positieve weerslag op haar zelfbeeld. Hoe jong Eva ook is, ze heeft heel goed door dat ze anders is dan anderen kinderen. Hoewel dit iets is dat ze in de loop van tijd moet leren te accepteren willen we Eva een zo normaal mogelijke jeugd geven. Met de rolstoelbus zijn we hier weer stapje dichterbij.

Voor ons als ouders is de bus praktisch omdat Eva toch steeds zwaarder word en de zorg meer en meer van ons vergt. Nu zorgen we natuurlijk met liefde voor Eva, maar alles wat ons hierbij kan helpen grijpen we met beide handen aan.

Alle hulp is welkom en we kijken met ons allen uit naar het moment waarop we als gezin op stap kunnen gaan met Eva in haar eigen elektrische rolstoel.

Bij vragen of opmerkingen zijn wij bereikbaar via Eva haar website en haar facebookpagina. Ook voor meer informatie kunt u deze pagina's bezoeken.

Jelle Dijkman
07-05-2019 20:04

Actie is GESLAAGD!

Gister op 6-5-2019 hebben wij de aangepaste bus mogen ophalen. Iedereen ontzettend bedankt voor jullie bijdrage !

Via deze link kunt u alvast sommige foto's van de bus zien.

 

 

 

dakje met Geef-logo
€ 7.750 opgehaaldvan € 25.000
31%
201

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen