OK
×
Actievoerder
Friesland Beweegt

Laat gehandicapten gewoon meedoen!

Hoezo beperkt?!

De opbrengst van donatie zal ten goede komen aan de ANBI stichting Friesland Beweegt. Hiermee kan zij werkervaringsplaatsen blijven bieden en organisatoren met raad, daad en materialen helpen hun evenementen geschikt te maken voor gehandicapten. 

Om hier aandacht voor te vragen start Eric, op zondag 8 september, een roltocht dwars door Nederland, naar Antwerpen toe. De af te leggen afstand is ongeveer 500 kilometer en zal in 8 dagen van zo'n 60 kilometer volbracht worden.

Door een aandoening aan Eric zijn zenuwen, is staan en al helemaal lopen een pijnlijke ervaring. Met de rolstoel is Eric weer in staat om actief in de samenleving te staan/zitten en daarbij wil hij graag anderen met een beperking stimuleren om hetzelfde te doen. Niet bij de wielen neer gaan zitten, maar doen wat je kan met de hulpmiddelen die hiervoor beschikbaar zijn. 

In 2018 heeft Eric, als eerste in hun 74-jarig bestaan, de Friese Wandel 11-Stedentocht volledig met de rolstoel meegedaan. Door het deelnemen aan deze tocht van 250 kilometer wil Eric laten zien dat je als gehandicapte, met de juiste hulpmiddelen, gewoon aan evenementen als deze mee kunt doen. Nu zal hij gaan voor het dubbele van deze afstand! 

Willen jullie Eric volgen tijdens zijn tocht? Dat kan! Op www.EricRolt.nl zal de tocht live te volgen zijn en zal er regelmatig een blog geplaatst worden.  

Friesland Beweegt logo 2

Friesland Beweegt

ANBI Stichting Friesland Beweegt biedt werkervaringsplaatsen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In Leeuwarden beschikken we hiervoor over een kantoor met een groot aantal werkplekken, voorzien van marktconforme applicaties. We staan hier open voor tot zo'n 50 vrijwilligers met een uitkering, in een 2e spoor of re-integratie traject, stagiaires en iedereen die het gewoon leuk vindt om bezig te zijn met administratief, grafisch, IT of organisatorisch werk.

Met deze grote groep vrijwilligers met én zonder handicap, organiseren en ondersteunen we evenementen voor iedereen met én zonder handicap. Hiermee geeft onze stichting mensen de gelegenheid om, in een beschermde werkomgeving, deel te nemen aan de maatschappij. Dit met eventueel het doel zich te richten op (re-)integratie naar passend, betaald werk. Niet denken in beperkingen, maar in ontwikkelingsmogelijkheden!

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 190 opgehaald van € 25.000
1%
11

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen