OK
×

Vers, fris en gezond water!

Een tweede waterput voor vers, fris en gezond water voor nog eens 2000 inwoners van Maai Mahiu. Dat is het doel waarvoor 32 mountainbikers zich inzetten!  Als fondsenwervende activiteit voor deze tweede waterput is deze groep ruim 500 kilometer gaan mountainbiken rond Mount Kenya, onder de naam ‘Epe Fietst Voor Water 2019’. Dit jaar hopen we voldoende geld in te zamelen voor deze 2e waterput!

Jouw gift voor deze actie gaat 100% naar vers, fris water!
De reis en bijkomende kosten zijn door de deelnemers zelf betaald. Jou gift komt direct op de rekening van "Epe Fietst voor Water" terecht!

Achtergrond

In 2015 is Stichting Kenya Kinderen gestart met een waterproject voor de lokale
gemeenschap van Maai Mahiu, een dorp in The Rift Valley in Centraal Kenya. Dit dorp lijdt aan een extreme waterschaarste vanwege de ligging achter een bergkam die vrijwel alle regenval tegenhoudt. Aangezien er niet zomaar een waterput geslagen kan worden, doordat Maai Mahiu gelegen is aan de voet van de vulkaan Mt. Longonot, moet het water uit de bergen gehaald worden. 
Met dit waterproject kunnen 2.000 inwoners van Maai Mahiu van schoon en veilig drinkwater worden voorzien. Het weeshuis van St. Kenya Kinderen, de plaatselijke basisschool en het gezondheidscentrum worden gratis aangesloten op de waterleiding. Andere inwoners kunnen met een prepaid-betaalsysteem bij één van de tappunten water halen. Er is gekozen voor dit systeem om de wateruitgifte te kunnen managen door lokale beheerders en technici voor onderhoud. Om het water voor de inwoners toegankelijk te houden, zijn deze kosten zo laag mogelijk.

Het pijpleidingstelsel is dusdanig berekend dat er in totaal 4 waterputten op aangesloten kunnen worden. Een uitbreiding met een tweede waterput die op de pijpleiding wordt aangesloten, zal de capaciteit ongeveer verdubbelen, waardoor er voldoende water is voor 4.000 inwoners van Mai Mahiu.

De Ros, het sponsorbier gebrouwen door Henk (van het Epe Bier Collectief)

Als deelnemer aan deze tocht komen mijn hobby’s samen: moutainbiken en bierbrouwen. Voor dit goede doel heb ik een bier gebrouwen: de Ros, een "white pale ale", een fris witbier naar origineel Belgisch recept met een speciale hop-twist. Het is een toegankelijk witbier met citrustonen en een mooi bittertje. 
Alle opbrengsten van de verkoop en donaties gaan rechtstreeks naar Stichting Kenya Kinderen.
Dit bier is met veel liefde gebrouwen om dubbel van te genieten: als dorstlesser en om te gaan voorzien in een dorstlesser: vers, fris en gezond water! 

 Meer info:

Henk Fietst voor Water
26-08-2019 16:14

Fantastisch nieuws uit Kenia: de vergunningen zijn binnen en de aanleg van de pijpleiding is van start gegaan!! Over drie weken ga ik dit met eigen ogen zien, supergaaf!! Alle ruimte voor een tweede waterpomp die direct aangesloten kan gaan worden, daar gaan we voor!

Kijk voor het hele bericht op: Aanleg begonnen!

dakje met Geef-logo
€ 3.371 opgehaald van € 5.000
68%
95

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen