OK
×

Eigen brood en banket voor Mongoolse ex-herders

In het Khovd ditrict in Mongolië is een groep vrouwen een bakkerij gestart. Ook al hebben ze inmiddels een kleine klantenkring, het is onvoldoende om in hun onderhoud te voorzien. Quarantainemaatregelen vanwege de coronapandemie bieden onverwacht nieuwe kansen, nu de grens met China dicht is en er een groeiende vraag is op de lokale markt. Door hun aanbod uit te breiden met banket voor feestdagen, bruiloften en partijen, kunnen de vrouwen hun positie op de markt verbeteren. Een investering in een electrische oven en een marketingtraining om aan hun naamsbekendheid te werken, kunnen helpen deze belangrijke stap te zetten.

In de winter van 2010 verloren zo'n 1.000 herders 400.000 stuks vee in de sneeuw. Veel van hen kwamen naar Jargalant Sum omdat ze geen enkele bron van inkomsten hadden. Deze ex-herders vergrootten het aantal werklozen. Dit heeft ertoe geleid dat velen vast komen te zitten in situaties met een (te) laag inkomen zonder kansen op verbetering. Het is moeilijk rondkomen voor een gezin met een laag inkomen. Te meer omdat ze geen onderpand bezitten om een ​​lening voor een investering te kunnen krijgen.

Melania richt zich op deze kansarme groepen vrouwen met een gift om deze start mogelijk te maken. Melania bestaat voor 100% uit vrijwilligers die zich inzetten onder de leus: voor en door sterke vrouwen!

avatarWees de eerste!

Geef Stichting Melania een vliegende start met jouw gulle gift!

hart Doneer nu
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.435
0%
0

donaties

25

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×