OK
×

Een vriendin in nood

Een vriendin (58) van mij heeft afgelopen jaren een ontzettend pittige tijd achter de rug na een periode waarin ze gescheiden is, ziek werd van een burnout en als gevolg van beide veranderingen, veel moeite had om financieel rond te kunnen komen. Inmiddels heeft ze een lange weg afgelegd om hieruit te komen en zit ze in de eindfase van een reïntegratietraject. Ze heeft heel wat tegenslagen overwonnen. Ik heb bewondering voor haar doorzettingsvermogen en haar kracht die veel groter is dan ze zelf beseft. 

Net nu de horizon in zicht is en ze weer wat perspectief krijgt, valt er een terugvordering van € 2565,- op haar deurmat waardoor ze de komende 2 jaar opnieuw financieel net op het bestaansminimum uitkomt. Ze begrijpt er niks van maar volgens haar begeleider is het een ongelukkige samenloop van een beetje extra bijstand wat ze per maand kreeg - een wasmachine die daarmee vervangen kon worden - en wat nu blijkbaar toch een 'teveel' aan toeslag zou hebben opgeleverd.

Daar kan je allerlei gedachten over hebben; in zwaardere omstandigheden hebben we niet altijd de helderheid die nodig is om de ingewikkelde regels van onze overheidssystemen te begrijpen. En de situatie is nu zoals die is.

Ik wil haar zo graag helpen om uit deze ontmoedigende cirkel te raken. Het meest efficiënte is om haar te helpen met die vordering. Voor haar is een maandbedrag van € 107,- het verschil tussen wel en niet de verwarming aan te kunnen doen komend najaar, het verschil tussen wel en niet voldoende eten te hebben.

En bovendien gun ik haar zo de positieve wind in haar rug. Dat het leven weer wat lichter mag voelen, dat ze de stappen kan zetten die open voor haar liggen maar die ze nog wel moet zetten. Zodat ze de laatste 10 jaar van haar arbeidsleven nu datgene kan gaan doen waarin ze vreugde ervaart - dat gun ik haar zo van harte.

Help jij ook mee? Als we samen een bedrag inleggen wat we makkelijk kunnen missen, maken we haar leven echt een stuk lichter. Ik wil haar zo graag verrassen met deze gift namens haar medemensen die wat konden missen en haar graag willen steunen. Het gaat namelijk niet slechts om de € 10 of € 20 of € 50 maar nog veel meer in de enorme energieboost die deze onverwachte steun haar gaat schenken. En ik weet zeker dat ik je ook namens haar van harte wil danken.

Alvast mijn hartelijke dank en van hart tot hart.

avatarWees de eerste!

Geef Rietje een vliegende start met jouw gulle gift!

hart Doneer nu
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.565
0%
0

donaties

115

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: R.M.J. van Vlasselaer

Delen

Aan wie wil je doneren?
×