OK
×

Een studiebeurs voor een meisje in Kenia

Een studiebeurs voor een meisje in Kenia – Op naar een toekomst zonder armoede

Help een meisje zoals Shafira aan een toekomst door een studiebeurs
Shafira (Foto, 16 jaar) met haar broertje en nichtje. Shafira heeft de verantwoordelijkheid over haar 2 jongere broertjes. Haar vader heeft ze helaas nooit gekend en haar moeder is 3 jaar geleden overleden aan de gevolgen van aids. Gelukkig heeft hun tante hun in huis kunnen nemen, maar zij verdient niet genoeg geld om haar eigen kinderen en daarnaast Shafira en haar broertjes te kunnen onderhouden. Shafira neemt elke dag losse klusjes aan om haarzelf en haar broertjes te kunnen voorzien van eten. Shafira was een goede leerling maar geld voor een vervolgopleiding is er gewoonweg niet. Met een opleiding zou ze een vaste baan kunnen krijgen waardoor ze een stabiel en goed inkomen heeft. Zo zou ze een goede toekomst kunnen creëren voor haarzelf en haar broertjes. 

Vocational beroepsopleiding
Specifiek voor meisjes die in de sloppenwijk opgroeien in een extreme achterstandssituatie is ChildsLife op zoek naar financiering voor studiebeurzen. Door hun situatie is het voor deze meisjes of hun ouders/verzorgers niet mogelijk het schoolgeld op te brengen. De ChildsLife beroepsopleiding in de sloppenwijk van Kibera is opgericht om jongeren in de sloppenwijk de kans te geven een beroep te leren. De beroepsopleiding is gebouwd door ChildsLife en sinds 2011 krijgen kansarme jongeren die opgroeien in Kibera de kans een vak te leren. ChildsLife heeft een wachtlijst met meisjes die dolgraag naar school zouden willen, maar niet kunnen.

Met name de opleidingen Basis Bedrijfsadministratie, Kleuteronderwijzeres en Coupeuse geeft hen goede kansen op werk en inkomen. Een studiebeurs kost € 540,- per studente en financiert de registratie, alle lesmaterialen, het schooluniform en examengeld voor het nationale Kenia examen. 

Waarom meisjes?
Vrouwen hebben vaak een sleutelrol als het gaat om de bestrijding van armoede. Als je een vrouw ondersteunt, help je daarmee tegelijk de productiviteit van hele families en gemeenschappen en kan de cyclus van armoede worden doorbroken. Daarom investeert ChildsLife in vrouwen en meisjes.


Details:
Wat:                              Een studiebeurs
Voor wie:                      Een meisje van 16 – 22 jaar
Waar:                            Kibera sloppenwijk, Nairobi, Kenia
Kosten studiebeurs:     € 540,-

Anoniem aan teamlid Stichting ChildsLife International

€ 10

21-11-2017

Anoniem aan teamlid Stichting ChildsLife International

€ 10

15-11-2017

dakje met Geef-logo
€ 20 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 540
3%
2

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×