OK
×

Een creatieve plek voor de armste kinderen in Botswana

In juli 2023 gaan Mike en Fleur een jaar naar Botswana voor het project Bokopano Kids. Dit is een onderwijsproject voor kansarme Basarwa kinderen in Serowe. De Basarwa zijn van oorsprong nomaden, maar de Botswaanse overheid wilt dat zij deelnemen aan de samenleving. Doordat zij een grote leerachterstand hebben is het voor hen lastig om aan werk te komen en leven daarom vaak in extreme armoede. Om de jonge generatie een plek in de maatschappij te bieden is het belangrijk dat zij geschoold worden en Engels leren. Bokopano Kids biedt hen hier de mogelijkheid toe. Naast het leren lezen, spreken en schrijven willen wij de kinderen ook hun creatieve kant laten ontdekken. Met het inzetten van kunst en muziek hopen wij een hele nieuwe wereld voor hen te openen. 

Wij vinden het belangrijk om dichtbij de cultuur en natuur te blijven van de kinderen. Dit willen wij realiseren door omgevingsgerichte materialen te recyclen en te gebruiken in de dagelijkse lessen bij Bokopano. Denk hierbij aan het maken van muziekinstrumenten, muurschilderingen of zandtekeningen. De hergebruikte materialen willen wij combineren met basis materialen vanuit onze westerse wereld, zoals kwasten, lijm en verf. Zo willen wij een blijvende creatieve plek creëren waar de kinderen geprikkeld gaan worden om te experimenteren met zowel herkenbare als nieuwe materialen.

In Botswana is het aanbod in creatieve materialen enorm schaars. Daarom zouden wij graag geld willen ophalen om materialen te kunnen aanschaffen in Nederland welke wij kunnen meenemen naar Botswana. Je zou ons hier ontzettend mee kunnen helpen door een donatie te doen, zodat wij dit kunnen realiseren.

 

Wil je bijdragen aan de creatieve ontwikkeling van de arme kinderen in Botswana? Laat je donatie achter via deze Geef pagina! Alvast heel veel dank!

 

 

Meer weten over het project? Kijk dan op de website: www.bokopanokids.com 

Ook kun je via Facebook en Instagram het project volgen:

https://www.instagram.com/bokopanokids/

 

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 1.500 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
150%
61

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: F van den Akker

Delen

Aan wie wil je doneren?
×