OK
×
Actievoerder
Anneke Jagau

Een ambulanceboot voor Ruarwe

UPDATE Wow! Ik ben er gewoon een beetje stil van. Wat zjn er veel donaties gedaan. Nu kan niet alleen de boot onderhouden worden maar ook het huis worden gebouwd.  Ik sluit nu de geefactie maar zal op social media updates geven over hoe het geld is gebruikt. Namens de mensen van Ruarwe, yewo Chomeni! (Heel erg bedankt.)

Ruarwe is een prachtig dorpje in noord Malawi. Het ligt aan het azuurblauwe Malawi meer, verscholen tussen hoge bergen. Helaas vormt de schoonheid van die omgeving ook gelijk een grote hindernis. De bergen zijn te hoog en stijl om een weg doorheen te bouwen waardoor het dorp alleen te voet of met een boot bereikbaar is.

De meeste mensen leven zelfvoorzienend; eten komt van de visserij en van de cassava-akkers op de steile hellingen. Het leven in het dorp is meestal rustig en vredig, maar je kunt je voorstellen dat er paniek uitbreekt als iemand ziek wordt. In het dorp zelf is een kleine kliniek met een kundige medisch assistent en een verpleegkundige. Als je malaria, kleine infecties of diarree hebt kunnen ze je goed behandelen maar zodra er meer aan de hand is moeten mensen doorverwezen worden naar een grotere kliniek 20 kilometer zuidelijker of zelfs naar het district ziekenhuis dat 60 kilometer zuidelijker is. Zelfs als je kerngezond bent zijn dat te voet al zware tochten en met een boot gaan is voor de meeste mensen veel te duur.

Daarom heeft het dorp, met de hulp van de NGO Phunzira, een ambulance boot aangeschaft. Deze boot wordt gebruikt om in noodgevallen mensen snel naar een beter ziekenhuis te kunnen brengen maar ook om, op vooraf afgesproken dagen, alle mensen die voor controles moeten komen, tegelijk naar het grotere ziekenhuis te transporteren. Zo kunnen mensen hun controles en medicatie op tijd krijgen en hoeven ze niet te wachten tot ze voldoende geld voor het transport bij elkaar gespaard hebben.Deze ambulanceboot heeft al een paar jaar trouwe dienst bewezen en veel mensen geholpen maar is nu toe aan een grote onderhoudsbeurt. Hoe langer dit uitgesteld wordt, hoe groter de schade en daarmee de kosten voor deze beurt zullen zijn. Maar, omdat de kosten nu al te groot zijn voor het dorp om zelf te kunnen dragen gebeurt het niet en wordt de kans op ongelukken steeds groter.

Daarom willen we jullie vragen om de mensen in Ruarwe te helpen. Ik denk dat de corona crisis iedereen weer heeft laten merken hoe belangrijk toegang tot goede zorg is en met jullie bijdrage kunnen ook de mensen in Ruarwe weer toegang hebben tot basiszorg. Een gift is dus letterlijk levensreddend!

Bedankt voor jullie hulp!

 

PS: Als er meer geld wordt opgehaald dan nodig is voor de boot wordt dat gestoken in een huis voor de medische assistent. Hij is een soort van dokter die met een verkorte training is opgeleid om de meest voorkomende ziekten te kunnen behandelen en dat doet hij met ontzettend veel liefde en passie. Helaas is er door de regering geen huis voor hem gebouwd bij de kliniek waardoor hij in zijn ouderlijk huis woont. Dit is een heel eind van de kliniek. Als mensen midden in de nacht komen met een spoedgeval moet hij eerst wakker gemaakt worden en erheen lopen wat kostbaar tijdsverlies geeft. Een huis voor hem en zijn familie naast de kliniek zou niet alleen zijn leven makkelijker maken maar ook levensreddend zijn voor spoedgevallen waar elke seconde telt. Help je mee?

PS2: Als je het budget wil zien voor de onderhoudsbeurt van de boot kun je het beste even contact met me opnemen. Dan kun je precies zien hoe veel euro elke spijker, plank en pot met verf gaat kosten. 

R. van der Veen

Super mooie actie!!!

€ 10

30-06-2020

Anoniem

€ 10

29-06-2020

Anoniem

€ 10

28-06-2020

M. Hagen

€ 20

27-06-2020

Anoniem

€ 10

26-06-2020

Anoniem

€ 10

26-06-2020

E. Sikkema

€ 20

26-06-2020

S. Notten

Succes!

€ 15

26-06-2020

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
dakje met Geef-logo
€ 1.635 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
272%
104

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: A. Jagau-Sikkema

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Anneke Jagau

€ 1.635 opgehaald