OK
×

Een akoestische stoel voor Kemnade 8

Graag nemen we u mee naar een droom van de jongeren van Kemnade 8, een woongroep van Pluryn locatie Kemnade. Kemnade is een locatie voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. 

De gemeenschappelijk ruimte van Kemnade 8 bestaat uit een woonkamer met open keuken. Daar omheen zijn de kamers van de jongeren, het washok, kantoor en het balkon gesitueerd. Buiten de kamers van de jongeren, is er geen afzonderlijke ruimte waar zij zich prettig terug kunnen trekken om te ontspannen.

Doordat de kamers van de jongeren naast de gemeenschappelijke ruimte liggen, ervaren de jongeren ook op hun kamer prikkels/onrust van de groep. Dit betekent dat als een jongere op zijn/haar kamer is en tot rust wil komen, de jongere nog steeds last ervaart van de prikkels op de groep. Wanneer ze vervolgens weer op de groep komen zijn zij met regelmaat nog steeds onrustig en overprikkeld, en komen ze opnieuw in een ruimte met veel prikkels, waar zij moeilijk kunnen ontspannen.

Voor de jongeren betekent dit dat zij vrijwel constant prikkels ontvangen, zowel op de groep als op hun kamer. De jongeren van Kemnade 8 zijn allen in meer of mindere mate prikkelgevoelig en zijn niet in staat om prikkels adequaat te reguleren. Dit zorgt ervoor dat er met regelmaat sprake is van snel oplopende spanning.

De akoestische stoel

Onze hersenen verwerken de hele dag informatie die via onze zintuigen binnenkomt. Hierdoor reageren wij op prikkels uit onze omgeving. Soms pikken onze zintuigen echter zoveel omgevingsprikkels op, dat dit stress en onrust veroorzaakt. De Ergoline 4-Senses akoestische stoel zorgt door de vormgeving voor rust, verlaagt het stressniveau en reduceert omgevingsprikkels, hierdoor komt de persoon in zijn eigen veilige omgeving tot rust.

De 4-Senses akoestische stoel is een innovatieve, akoestische stoel waarmee omgevingsprikkels gereduceerd worden. Zodra je plaatsneemt in de stoel, ervaar je een veilig en geborgen gevoel doordat de stoel zich als een cocon om je heen vormt. Aan de stoel zit een tablethouder bevestigd. Daarnaast heeft de stoel ingebouwde geluidsboxen. Verbind je smartphone of tablet om de gewenste muziek en video's af te spelen. Ook heeft de stoel speciale verlichting die in allerlei kleuren afgesteld kan worden. Dit alles om een ontspannen sfeer te creëren. De combinatie van de lichtkleur, muziek en eventueel film zorgen ervoor dat het stressniveau daalt.

De akoestische stoel heeft als doel:

·         Voorkomen/verminderen van overprikkeling en onrust,

·         Afnemen van incidenten,

·         Voorkomen van een sociaalisolement

·         Vergroten van de zelfstandigheid,

·         Zelfredzaamheid

·         De kwaliteit van leven verbeteren

·         Het verminderde intensiteit/ nabijheid van de begeleiding

 

Helpt u mee, zodat we voor Kemnade 8 een akoestische stoel aan kunnen schaffen?

 

Anoniem aan teamlid Fondsenwerving Pluryn

€ 20

12-05-2023

Anoniem aan teamlid Fondsenwerving Pluryn

€ 5

25-04-2023

Anoniem aan teamlid Fondsenwerving Pluryn

€ 20

24-04-2023

Anoniem aan teamlid Fondsenwerving Pluryn

€ 10

23-04-2023

E. Raaphorst aan teamlid Fondsenwerving Pluryn

Graag lever ik een bijdrage aan de akoestische stoel voor Kemnade 8

€ 25

21-04-2023

A. van Dijk aan teamlid Fondsenwerving Pluryn

Succes...

€ 5

20-04-2023

A. Arendsen aan teamlid Fondsenwerving Pluryn

€ 25

20-04-2023

J. Couwenberg aan teamlid Fondsenwerving Pluryn

€ 25

20-04-2023

1
2
dakje met Geef-logo
€ 3.030 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 6.330
waarvan € 280 via Geef.nl
47%
16

donaties

73

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×