OK
×
Actievoerder
Stichting Duniya

DUNIYA & CORONA

FOR A TRANSLATION IN ENGLISH, PLEASE CLICK HERE.--------------------------------------------------------------

India is in lockdown in een poging de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Mensen worden gedwongen binnen te blijven, maar voor veel ouders van de kinderen die naar onze Duniya Foundation school gaan is dit nauwelijks een optie. De meeste ouders hebben een baan als dagloner, zoals riksja-fietsers, straatverkopers, vuilnismannen, huishoudsters of bouwvakkers. Een dag niet werken betekent geen inkomen, geen eten.

De meeste vaders of moeders in Nagwa hebben gemiddeld vijf mensen te voeden en zullen binnen een paar dagen zonder voedsel komen te zitten. De door premier Modi aangekondigde lockdown betekent dat ze nu minimaal drie weken geen inkomen zullen hebben. Het directe gevolg is dat velen vandaag of morgen al zonder voedsel komen te zitten. Letterlijk.

De inwoners van Nagwa hebben geen toegang tot pensioenen, ziekteverlof, betaald verlof of welke verzekering dan ook. Er is geen ondersteuning voor hen en verreweg de meesten hebben geen bankrekeningen met eventuele tegoeden, hoe minimaal ook.

Hoewel het coronavirus een ramp is die de hele wereld treft, hebben we besloten om te proberen een noodfonds in het leven te roepen om de gezinnen te ondersteunen van de kinderen die bij ons naar school gaan, en voor de ouderen die elke zaterdag bij ons komen. In totaal proberen we de komende weken (maanden?) 127 gezinnen te ondersteunen. Op dit moment is het nog steeds onzeker hoe we kunnen helpen: we zoeken uit of we voedselpakketten mogen verdelen. Of misschien onze school gebruiken als distributiecentrum. We hebben dagelijks contact met onze medewerkers in Varanasi en zullen ondertussen dit noodfonds opbouwen. We zijn gedwongen binnen de door de Indiase overheid opgestelde regels te opereren en die zijn heel streng en op sommige punten nog onduidelijk.

Voorlopig zetten we in op basispakketten voor 127 gezinnen. In zo’n pakket zitten: rijst, linzen, meel, olie, mondkapjes, zeep, een anti-muggen middel, vitamine C, aardappels, ui, thee en suiker. Dit komt neer op circa € 43 per gezin per maand (€ 5500 voor 127 gezinnen). We beginnen met een noodfonds voor 2 maanden: € 11.000.

We realiseren ons heel goed dat voor velen van ons de toekomst onzeker is. We zijn met z'n allen in een krankzinnig en angstig verhaal terecht gekomen en proberen er het beste van te maken. Misschien zit je nu thuis zonder werk of heb je een ziek familielid te verzorgen. Misschien kun je je eigen ouders niet bezoeken of heb je je zaak moeten sluiten. We zijn ons de situatie terdege bewust en toch hopen we dat je ons wilt helpen om dit Nagwa Noodfonds op te bouwen. Het gaat hier om 127 gezinnen die letterlijk niets hebben om op terug te vallen. Voor wie een lockdown niet betekent dat je een avond Netflix gaat kijken, maar voor wie dit de realiteit is: met bloedhete temperaturen, zonder airconditioning of stromend water in een krakkemikkig huisje zitten, zonder koelkast of goede medische zorg, zonder eten of sociaal vangnet zien te overleven. Het coronavirus is voor ons allemaal een angstaanjagende realiteit waar we mee moeten dealen. Maar voor deze gezinnen, de families van de kinderen die al jaren bij ons naar school komen, is dit een drama waar ‘social distancing’ geen optie is zonder onze hulp.

We zullen jullie op de hoogte houden van onze acties op zowel Facebook als onze website.

 

Stichting Duniya
Stichting Duniya

€ 11.800 opgehaald

Help Stichting een handje mee en meld je aan als teamlid!

deelnemen actie Deelnemen aan deze geefactie
dakje met Geef-logo
€ 11.800 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 20.000
59%
200

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Stichting Duniya
Stichting Duniya

€ 11.800 opgehaald