OK
×
Actievoerder
Savannah Koolen

Doneer voor treinkaartjes voor Justine's vrienden

Wij organiseren op woensdag 8 augustus een lesbische kiss-in voor de deur van de Missionaires of Charity. We verzamelen ons om 18.45 en zullen om 19.00u met zoveel mogelijk vrouwen onze lesbische kiss-in starten op 

Wij willen dat Justine's vriendinnen uit het hele land erbij kunnen zijn om een statement te maken. Wij denken dat het een enorme steun zal zijn voor Justine. Kun je wat missen? Doneer dan wat geld voor treinkaartjes!

De aanleiding? 
Afgelopen vrijdag, nota bene midden in de Amsterdam Pride week, werd de Oegandese vluchtelinge Justine op straat gezet door de nonnen van Missionaries of Charity. Ze was per direct niet langer welkom in de 24-uurs opvang. 

Justine had verteld dat ze volgende dag op de boot van GroenLinks mee zou varen tijdens de Canal Parade.
Justine, zo verklaarden de nonnen tegen AT5, zou vanwege haar lesbische geaardheid ‘een gevaar zijn voor de kinderen en vrouwen’ in de opvang. Omdat ze volgens de IND ‘niet lesbisch genoeg’ is, heeft Justine nog geen verblijfsvergunning ontvangen en is ze afhankelijk van opvangplekken zoals deze van de Missionaries of Charity. 

GroenLinks Amsterdam is geschokt dat nota bene tijdens de Pride week een kwetsbare lesbische vrouw op deze manier gediscrimineerd wordt. Wij willen met een zo groot mogelijke groep laten zien dat we in Amsterdam deze uitingen van discriminatie niet accepteren en dat we een stad zijn waarin iedereen vrij is om zichzelf te zijn.

Er zijn nog geen updates geplaatst door de actievoerder(s).
dakje met Geef-logo
opgehaald van
140%
15

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie