OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

Dierenhulp zonder Grenzen helpt shelter op Sardinië

Het  asiel in Olbia, Sardinië, is het laatste toevluchtsoord voor veel straathonden en -katten. Het wordt gerund door een handvol mensen die er alles aan doen om verlaten en zwerfdieren een kans te geven. Ondanks de plaatsing in binnen- en buitenland zijn er ongeveer 700 honden en meer dan 200 katten ondergebracht. Elke dag komen nieuwe dieren binnen, velen in slechte gezondheid. Op jaarbasis worden meer dan 100 pups opgenomen.  De dierenbeschermers zorgen liefdevol voor de verweesde dieren, maar ze halen het niet allemaal. De dood en gevecht om elk leven behoort tot alledag.  

De gemeente draagt jaarlijks € 170.000,-- bij, dit lijkt heel veel maar het drievoudige is nodig om het asiel draaiende te houden. Dagelijks komen alleen al 15-20 honden binnen. Het quarantaine station zit vaak ( te )  vol. De politiek op Sardinië en in Zuid Italië interesseert zich niet voor de dieren. 

De shelter onderhouden en de dieren goed blijven verzorgen vergt veel geld, toewijding en energie. De grote hoeveelheid honden en katten vergt veel van de vrijwilligers. De rekeningen lopen uiteraard op, te veel gewonde, zieke en gedumpte dieren komen op het pad  van de vrijwilligers. Al deze dieren moeten ook gevoerd worden de nodige medische handelingen krijgen.

Ingezamelde fondsen zijn bedoeld om de kosten te dekken die nodig zijn voor de hulp aan verlaten, gewonde en zorgbehoevende dieren; voor het beheer van de shelter ( die voortdurend in moeilijkheden verkeert ), voor informatiecampagnes  en onderwijs over dierenrechten, respect en plichten jegens dieren. Maar ook voor sterilisaties van honden/katten die vrij los lopen ( gedumpt of niet ), om te voorkomen dat er nog meer nestjes op de meest uiteenlopende plaatsen achter te laten.

Op Sardinië is  nog grote wreedheid jegens dieren. Het is vaak het wrede lot  voor dieren, ze worden mishandeld, verminkt,  neergeschoten of opgehangen, iedereen weet het maar niemand doet iets.

Jachthonden worden opgesloten, met velen in kleine ruimtes.  Ze worden het grootste deel van hun leven vastgehouden op kleine plekken, waar de teefjes zelfs moeten bevallen. Dit alles verborgen voor de ogen van de wereld. Als je een rit gaat maken over het platteland kan je een doos van  Pandora ontdekken.

Wij, Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal, hopen samen met u /jou te kunnen helpen.

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal logo 2

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal

WAT IS EN DOET STICHTING DIERENHULP ZONDER GRENZEN INTERNATIONAAL?

DZG is een onafhankelijke organisatie voor kansarme dieren.

Sinds 2004 heeft de organisatie veel dieren kunnen helpen uit en in het buitenland, maar ook enkelen in het binnenland. Want zoals de naam al zegt, het helpen van dieren houdt niet op bij een landsgrens.    

Het hoofddoel  van de organisatie is het verbeteren van leefomstandigheden van dieren waar nodig. Daartoe worden dieren in Europa en daarbuiten  geholpen door deze te voorzien van nodige  (  medische )  verzorging en basisbehoeften.

Ooit begonnen met het helpen op één plek in Spanje, volgden hierna al snel meer organisaties in dat land en daarbuiten die om hulp vroegen. Nu helpt DZG op meerdere plekken in de wereld, op diverse manieren. Elk project op haar beurt heeft hulp nodig, maar het is voor dezelfde doelgroep; dieren in nood, overal op de wereld.   

De mening van DZG is dat het eigenlijk  onverantwoord is om als stichting je alleen te richten op adopties van honden en katten, dit lost het probleem niet op. Honden en katten worden nog steeds massaal gedumpt, mishandeld, etc., ze worden niet gecastreerd/gesteriliseerd en in de meeste gevallen geven de autoriteiten niet thuis als hulp gevraagd wordt. Dierenwelzijn staat in veel landen niet op de agenda, staat het daar wel op dan zeker niet hoog.

In veel landen vindt veel dierenmishandeling plaats. Dit gebeurt soms uit onmacht en/of onwetendheid, maar nog meer vanuit een gedachte dat een dier toch maar “een ding” is zonder gevoel. “Een ding” waarmee je kunt doen wat je wilt. In Spanje bijvoorbeeld worden honden opgehangen, levend verbrand, achter auto’s aangesleept. In Griekenland sterven dieren o.a. een gruwelijke en langzame  dood door vergiftiging. In Liberia worden dieren gevangen, verkocht of gegeten. Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat dieren kan gebeuren.

Niet alleen te adopteren dieren, zoals honden en katten, zijn slachtoffer van de mens. Want laten we eerlijk zijn, mensen nemen niet altijd hun verantwoording m.b.t. het welzijn van dieren. Dieren zoals hoefachtige, landbouwdieren, ( half ) apen, beren, kangoeroes, schubdieren, vogels, reptielen en zo kunnen we een heel lange lijst maken.  

DZG ziet het als haar taak hulpprojecten in het buitenland op weg te helpen en financieel te ondersteunen met hulp van donaties. Af en toe wordt de vraag gesteld of DZG al ( bijna ) overbodig zijn? Nee, zeer  zeker niet, de stichting houdt en hield zich al niet alleen bezig met adopties, zij probeert ook steun te geven op andere vlakken.

Hoe zal de toekomst van St. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal er uit kunnen zien? Zij  moeten en willen dieren blijven helpen. Daartoe  voelen zij zich nog steeds verplicht. DZG heeft  met de hulpprojecten een goede band opgebouwd en zij moet ook deze verantwoordelijkheid blijven nemen. Het aantal dieren zal gereduceerd moeten worden, makkelijker gezegd dan gedaan zult u denken,  daar is ook DZG  zich terdege van  bewust.Wij hebben uw/jouw hulp nodig, financiële hulp.

Dierenhulp zonder Grenzen is een onafhankelijke organisatie die volledig afhankelijk is van donaties en giften. De stichting draait volledig op vrijwilligers, die worden aangestuurd door een bestuur. 

Binnen de stichting is ook altijd behoefte aan vrijwilligers. Hebt u belangstelling voor één van de vrijwilligersfuncties? Kijkt u dan op dierenhulpzondergrenzen.com of op facebook.com/dierenhulpzondergrenzen

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 50 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
1%
2

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 50 opgehaald