OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

Dierenhulp zonder Grenzen helpt de dieren in Patras

De situatie in Patras loopt uit de hand. Steeds meer zwerfhonden en -katten worden elke dag gedumpt ze zijn vaak zwanger, gewond, ziek, mager of ondervoed. Overal zie je zwerfhonden, bij de supermarkt, bij eet- en drinkgelegenheden, in het stadscentrum, laat staan in de dorpen of de bossen rondom de stad. De weinige vrijwilligers die er zijn moeten zich in allerlei bochten wringen om de dieren te voeden en de nodige zorg te geven.

De gemeenteraad heeft jaren niets gedaan om hen te beschermen of te verzorgen, ook niet nadat het asiel, dat zich op het terrein van de universiteit bevond, gesloten werd. Sindsdien is het aantal zwerfhonden en katten dramatisch toegenomen. De meeste mensen in Patras en omgeving zijn onverschillig voor de ontberingen van de zwerfdieren en geven er niets om. Er zijn echter ook anderen die bijna dagelijks dieren vergiftigen, …. voor een schone stad. Helaas worden deze “anderen” niet ingerekend door de politie, ze weten altijd buiten het zicht te blijven. De wetten die bestaan voor de bescherming van de (zwerf)dieren worden niet altijd nageleefd. Het systeem is corrupt en de politie neemt niet altijd actie. Een specifieke groep mensen heeft het probleem nog groter en dringender gemaakt, Zij mishandelen (zwerf)dieren op een verschrikkelijk brute manier. Sommige van deze dieren kunnen door dierenbeschermers gered worden. Veel mensen sluiten hun ogen voor deze ellende. Zo niet een Griekse vrouw met de naam Vicky, zij helpt zwerfdieren in en om Patras. Zij redt honden en katten die in gevaar zijn. De meeste honden zijn ondervoed, ziek, mishandeld, mager en zijn op het nippertje van de dood gered. Elk dier dat zij redt/vindt neemt ze mee naar de dierenarts voor een uitgebreid onderzoek. Ze laat ze steriliseren en vaccineren. De dieren worden ondergebracht bij particulieren, in een pension of in een provisorische shelter.  Vicky heeft een laag inkomen en alles is voor de dieren. Ze is aan het einde van haar Latijn, fysiek en financieel. Toch gaat ze door.

De meeste katten leven in het nationale park en lopen elke dag het risico vergiftigd te worden. Veel katten zijn ziek of gewond en niemand helpt ze, ze lopen er met een boog omheen. De katten die gevangen kunnen worden door Vicky laat zij steriliseren. Elke dag weer wordt Vicky geconfronteerd met alle ellende, hoe lang kan zij het nog volhouden? Het zien van de dieren en het zien wat een mens kan bewerkstelligen, elke dag weer, maakt haar extreem verdrietig. Maar ook kwaad. Vicky heeft hoge schulden, maar weigert de dieren in de steek te laten. Wat zal er met de dieren gebeuren wanneer zij uitvalt?

In Griekenland is het illegaal dieren van straat te halen, of ze nou gezond zijn of niet. Bij naleving van deze Griekse wet moeten de dieren sterven op straat, met alle ellende vooraf. Het lijkt hopeloos, maar wij kunnen helpen. Hoe? Door financieel te steunen of een hond te adopteren en hem/haar een goede en veilige toekomst te geven. 

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal logo 2

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal

WAT IS EN DOET STICHTING DIERENHULP ZONDER GRENZEN INTERNATIONAAL?

DZG is een onafhankelijke organisatie voor kansarme dieren.

Sinds 2004 heeft de organisatie veel dieren kunnen helpen uit en in het buitenland, maar ook enkelen in het binnenland. Want zoals de naam al zegt, het helpen van dieren houdt niet op bij een landsgrens.    

Het hoofddoel  van de organisatie is het verbeteren van leefomstandigheden van dieren waar nodig. Daartoe worden dieren in Europa en daarbuiten  geholpen door deze te voorzien van nodige  (  medische )  verzorging en basisbehoeften.

Ooit begonnen met het helpen op één plek in Spanje, volgden hierna al snel meer organisaties in dat land en daarbuiten die om hulp vroegen. Nu helpt DZG op meerdere plekken in de wereld, op diverse manieren. Elk project op haar beurt heeft hulp nodig, maar het is voor dezelfde doelgroep; dieren in nood, overal op de wereld.   

De mening van DZG is dat het eigenlijk  onverantwoord is om als stichting je alleen te richten op adopties van honden en katten, dit lost het probleem niet op. Honden en katten worden nog steeds massaal gedumpt, mishandeld, etc., ze worden niet gecastreerd/gesteriliseerd en in de meeste gevallen geven de autoriteiten niet thuis als hulp gevraagd wordt. Dierenwelzijn staat in veel landen niet op de agenda, staat het daar wel op dan zeker niet hoog.

In veel landen vindt veel dierenmishandeling plaats. Dit gebeurt soms uit onmacht en/of onwetendheid, maar nog meer vanuit een gedachte dat een dier toch maar “een ding” is zonder gevoel. “Een ding” waarmee je kunt doen wat je wilt. In Spanje bijvoorbeeld worden honden opgehangen, levend verbrand, achter auto’s aangesleept. In Griekenland sterven dieren o.a. een gruwelijke en langzame  dood door vergiftiging. In Liberia worden dieren gevangen, verkocht of gegeten. Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat dieren kan gebeuren.

Niet alleen te adopteren dieren, zoals honden en katten, zijn slachtoffer van de mens. Want laten we eerlijk zijn, mensen nemen niet altijd hun verantwoording m.b.t. het welzijn van dieren. Dieren zoals hoefachtige, landbouwdieren, ( half ) apen, beren, kangoeroes, schubdieren, vogels, reptielen en zo kunnen we een heel lange lijst maken.  

DZG ziet het als haar taak hulpprojecten in het buitenland op weg te helpen en financieel te ondersteunen met hulp van donaties. Af en toe wordt de vraag gesteld of DZG al ( bijna ) overbodig zijn? Nee, zeer  zeker niet, de stichting houdt en hield zich al niet alleen bezig met adopties, zij probeert ook steun te geven op andere vlakken.

Hoe zal de toekomst van St. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal er uit kunnen zien? Zij  moeten en willen dieren blijven helpen. Daartoe  voelen zij zich nog steeds verplicht. DZG heeft  met de hulpprojecten een goede band opgebouwd en zij moet ook deze verantwoordelijkheid blijven nemen. Het aantal dieren zal gereduceerd moeten worden, makkelijker gezegd dan gedaan zult u denken,  daar is ook DZG  zich terdege van  bewust.Wij hebben uw/jouw hulp nodig, financiële hulp.

Dierenhulp zonder Grenzen is een onafhankelijke organisatie die volledig afhankelijk is van donaties en giften. De stichting draait volledig op vrijwilligers, die worden aangestuurd door een bestuur. 

Binnen de stichting is ook altijd behoefte aan vrijwilligers. Hebt u belangstelling voor één van de vrijwilligersfuncties? Kijkt u dan op dierenhulpzondergrenzen.com of op facebook.com/dierenhulpzondergrenzen

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 65 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
1%
4

donaties

127

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 65 opgehaald