OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

Dierenhulp zonder Grenzen helpt de dieren in Patras

De situatie in Patras loopt uit de hand. Steeds meer zwerfhonden en -katten worden elke dag gedumpt ze zijn vaak zwanger, gewond, ziek, mager of ondervoed. Overal zie je zwerfhonden, bij de supermarkt, bij eet- en drinkgelegenheden, in het stadscentrum, laat staan in de dorpen of de bossen rondom de stad. De weinige vrijwilligers die er zijn moeten zich in allerlei bochten wringen om de dieren te voeden en de nodige zorg te geven.

De gemeenteraad heeft jaren niets gedaan om hen te beschermen of te verzorgen, ook niet nadat het asiel, dat zich op het terrein van de universiteit bevond, gesloten werd. Sindsdien is het aantal zwerfhonden en katten dramatisch toegenomen. De meeste mensen in Patras en omgeving zijn onverschillig voor de ontberingen van de zwerfdieren en geven er niets om. Er zijn echter ook anderen die bijna dagelijks dieren vergiftigen, …. voor een schone stad. Helaas worden deze “anderen” niet ingerekend door de politie, ze weten altijd buiten het zicht te blijven. De wetten die bestaan voor de bescherming van de (zwerf)dieren worden niet altijd nageleefd. Het systeem is corrupt en de politie neemt niet altijd actie. Een specifieke groep mensen heeft het probleem nog groter en dringender gemaakt, Zij mishandelen (zwerf)dieren op een verschrikkelijk brute manier. Sommige van deze dieren kunnen door dierenbeschermers gered worden. Veel mensen sluiten hun ogen voor deze ellende. Zo niet een Griekse vrouw met de naam Vicky, zij helpt zwerfdieren in en om Patras. Zij redt honden en katten die in gevaar zijn. De meeste honden zijn ondervoed, ziek, mishandeld, mager en zijn op het nippertje van de dood gered. Elk dier dat zij redt/vindt neemt ze mee naar de dierenarts voor een uitgebreid onderzoek. Ze laat ze steriliseren en vaccineren. De dieren worden ondergebracht bij particulieren, in een pension of in een provisorische shelter.  Vicky heeft een laag inkomen en alles is voor de dieren. Ze is aan het einde van haar Latijn, fysiek en financieel. Toch gaat ze door.

De meeste katten leven in het nationale park en lopen elke dag het risico vergiftigd te worden. Veel katten zijn ziek of gewond en niemand helpt ze, ze lopen er met een boog omheen. De katten die gevangen kunnen worden door Vicky laat zij steriliseren. Elke dag weer wordt Vicky geconfronteerd met alle ellende, hoe lang kan zij het nog volhouden? Het zien van de dieren en het zien wat een mens kan bewerkstelligen, elke dag weer, maakt haar extreem verdrietig. Maar ook kwaad. Vicky heeft hoge schulden, maar weigert de dieren in de steek te laten. Wat zal er met de dieren gebeuren wanneer zij uitvalt?

In Griekenland is het illegaal dieren van straat te halen, of ze nou gezond zijn of niet. Bij naleving van deze Griekse wet moeten de dieren sterven op straat, met alle ellende vooraf. Het lijkt hopeloos, maar wij kunnen helpen. Hoe? Door financieel te steunen of een hond te adopteren en hem/haar een goede en veilige toekomst te geven. 

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

30-12-2022

W. Oosterhaven aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

25-12-2022

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

20-12-2022

J. krosschell aan teamlid Ria Kuurman

€ 25

06-04-2022

A. de Bruijn aan teamlid Ria Kuurman

Ik hoop op een heleboel donaties voor deze stumpers.

€ 25

05-04-2022

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

05-04-2022

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 5

05-04-2022

dakje met Geef-logo
€ 95 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
1%
7

donaties

346

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 95 opgehaald