OK
×

Dierendag actie; de verbinding

Dierendag 2021, de verbindingWij van stichting Alert beijveren ons om de onveilige binding van honden met mensen veilig te maken. Een onveilige binding tussen baas en hond is eigenlijk hetzelfde als een onveilige binding tussen ouder en kind. Het levert vaak problemen op zoals angst, agressie, niet goed alleen kunnen zijn.

Heb je te maken met dit soort problemen bij je hond? Kijk dan eens naar de relatie tussen jou en je hond. Een relatie is wat anders dan gehoorzaamheid. Een relatie heeft te maken met elkaar zien, kijken wat die ander nodig heeft om te kunnen functioneren en gelukkig te zijn. Het heeft te maken met heldere communicatie, met grenzen stellen.

Honden in een opvangsituatie zitten vaak alleen in een kennel. Ze zijn daar achtergelaten door hun eigenaar wat een deuk geeft in hun vertrouwen naar mensen toe. Ze worden verzorgd door vreemde mensen wat een onveilig gevoel geeft. Mensen die hun best doen, maar worden de honden nog echt gezien? Is er tijd voor spel, voor een knuffel en met wie kunnen ze contact leggen?

Wij geloven dat honden in een groep opvangen meerwaarde heeft.Dat honden van elkaar kunnen leren. Dat zo’n groep honden veiligheid kan bieden. Dat zien wij onder andere in de behoefte om in contact te slapen, tegen elkaar aan, met de kop op die ander. Wij zien de meerwaarde in het leren van elkaar. Hoe ga je om met bezoek? Leren delen van speelgoed en botjes. En dat de mensen, vaste mensen, beschikbaar zijn voor een aai en als ze dat willen een knuffel.

Wij merken dat met name pups en jonge honden die hier hysterisch binnen komen tot rust komen. Dat de behoefte aan knuffels in het begin extreem is. Vaak worden we met pootjes omklemt in de behoefte om een veilig contact te hebben. Maar naar mate deze pups, jonge maar soms ook oudere honden de veiligheid meer in hunzelf leren ervaren, zien we dat die behoefte minder wordt. Ze kunnen ons loslaten en wij hun. Op dat moment kunnen ze herplaatst worden bij een passende nieuwe eigenaar.

Een eigenaar die voldoet aan de behoefte van de hond, waarbij de hond weer past bij de behoeftes van de nieuwe eigenaar. Zo vormen ze vanaf dag 1 een sterk en warm team dat alleen maar hechter wordt in de loop van de maanden en jaren.Dat is waar wij bij Stichting Alert Hondenopvang voor staan!Helpt u ons mee? Zodat wij namens u die verbinding kunnen blijven uitdragen? Meer dan ooit hebben de honden ons nodig.Delen wordt zeer gewaardeerd!

Anoniem aan teamlid Stichting Alert hondenopvang- en trainingscentrum

€ 10

05-10-2021

D. Marnette aan teamlid Stichting Alert hondenopvang- en trainingscentrum

€ 25

03-10-2021

dakje met Geef-logo
€ 35 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 4.000
0%
2

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×