OK
×

De Voedselbank Ede is Broodnodig!

Voedselbank Ede
De Voedselbank Ede heeft als primair doel tijdelijke voedselhulp te bieden aan mensen die onder het bestaansminimum leven. De Voedselbank helpt daarmee mensen om weer zelfredzaam te worden, iets meer dan 75% van de cliënten is minder dan 1 jaar cliënt. Daarnaast levert de Voedselbank een bijdrage aan het tegengaan van voedselverspilling. Levensmiddelen die anders weggegooid zouden worden, maar nog goed te gebruiken zijn, vinden via de Voedselbank alsnog een dankbare bestemming.
Momenteel maken 280 mensen (ca. 90 gezinnen) wekelijks gebruik van de Voedselbank.

Waarom nu?
De Voedselbank Ede ontvangt tot nu toe geen subsidie. De kosten (vnl. Huur, energie, en transport) worden zo laag mogelijk gehouden. De meeste donaties aan de Voedselbank zijn afkomstig van kerken en particulieren. Om de werkzaamheden in 2020 voort te kunnen zetten zoekt de Voedselbank ook steun bij het Edes bedrijfsleven. De eerste resultaten zijn positief. Daarmee kan een deel van de uitgaven en enkele noodzakelijke investeringen in 2020 worden gefinancierd, maar dit is nog niet voldoende om ook volgend jaar door te kunnen gaan.

Waar wordt dit geld voor gebruikt?
Het doel is om met deze Geef actie te zorgen dat dit wel mogelijk is, en ook volgend jaar zonder zorgen aan het werk te kunnen voor de mensen die dit nodig hebben, want de Voedselbank in Ede moet blijven bestaan!

Er zijn nog geen updates geplaatst door de actievoerder(s).
dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie