OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

DE KERKHOFKATTEN VAN WARSCHAU - Dierenhulp zonder Grenzen

Katten wonen al tientallen jaren op één van de grote begraafplaatsen van Warschau. Verlaten door mensen, verwaarloosd, uitgehongerd, ze vermenigvuldigen zich en sterven tussen de graven. Ze werden in het begin geholpen door bejaarde vrouwen voor wie deze katten vriendelijke wezens waren die op hen opwachtten toen ze de graven van hun doden bezochten. De katten gingen in hun hart zitten en de vrouwen  begonnen voor hen te zorgen, hen te voeden.

Zo kwamen ze verschillende dames tegen en samen besloten ze het aantal katten daar te helpen verminderen  door te zoeken  naar nieuwe baasjes die voor hen wilden zorgen.

Helaas zijn de oudere vrouwen al overleden, de katten zijn gebleven en nu doen de opvolgers van deze dames hun best om de dieren te verzorgen. Alle katten  worden gecastreerd.  De populatie katten is aanzienlijk afgenomen en degenen die overblijven zijn de veteranen op de begraafplaats, voor dakloze katten is een leeftijd van 10 jaar al een zeer hoge leeftijd.

Ziekten nemen toe naarmate de katten ouder worden. De vrijwilligsters doen hun best om elke dag eten te kunnen geven,  maar ze  kunnen niet voorkomen dat de katten blootgesteld worden aan alle gevaren die het leven op een kerkhof met zich meebrengt.  Katten lijden aan ziekten die verband houden met dakloosheid, organen worden aangetast en vrijwel alle katten hebben zeer slechte tanden. Ook hebben ze vaak fysieke verwondingen van bijvoorbeeld gebroken glas waar kaarsen in staan. Honden lopen vaak los op de begraafplaats en er zijn ook regelmatig boze mensen die beslist geen dierenliefhebber zijn.  

Onverantwoordelijke mensen dumpen nieuwe katten en ook katten die in de in de oude  vervallen  fabrieken leefden  voegen zich bij de katten op het kerkhof in de hoop een veilige plek te vinden. Daarom monitoren de vrijwilligsters regelmatig de conditie van alle katten en vangen ze nieuw aangekomenen  voor behandelingen, observeren ze alle katten en grijpen ze indien nodig in. Katten die voor adoptie in aanmerking komen worden van het kerkhof gehaald, overgedragen aan tijdelijke verzorgers en blijven daar totdat een nieuw thuis gevonden wordt. Er wordt gestreefd om elke dag   tenminste één van de vrijwilligers naar het kerkhof te laten gaan om de katten voer  en vers water te geven, dat hun “verblijfplekken” netjes achtergelaten worden. Dit is belangrijk, hun aanwezigheid op het kerkhof mag niet te veel opvallen. Katten hebben hokjes van piepschuim op plaatsen waar ze niemand storen en waar zij zich veilig voelen. De vrijwilligsters  proberen de toestand van deze hokjes constant te controleren en, indien nodig, de hokjes te vervangen. Helaas brengt dit alles hoge kosten met zich mee die ze niet meer aankunnen. Het helpen van de katten is vrijwilligerswerk, iedereen besteedt tijd en geld om allen van voedsel te voorzien, rekeningen te betalen voor een behandeling bij de dierenarts (tandheelkundige behandelingen zijn de  grootste kostenpost).

Onlangs hebben ze  een voorraad voer moeten kopen, de vorige aankoop was na de winter snel op.   Ze vragen nu om hulp zodat de overgebleven bewoners van de begraafplaats geholpen kunnen worden! Om deze katten te behoeden voor lijden, honger en vooral tegen de vrieskou. De begraafplaats is geen goede, fijne of veilige plek voor katten, maar wel  de enige die ze hebben en kennen.

Helpt u/help jij mee hun kwaliteit van leven te verbeteren en te overleven? Het brengt aanzienlijke kosten met zich mee de dieren te verzorgen,  een kleine groep vrijwilligsters worstelt voortdurend om de zorg te kunnen geven die de katten nodig hebben. Twee mensen hebben besloten om een klein bedrag per maand uit te trekken voor ondersteuning. Maandinkomens zijn laag in Polen.

 

Help alstublieft deze zieke dieren te genezen en te voorkomen dat ze verhongeren!

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal logo 2

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal

WAT IS EN DOET STICHTING DIERENHULP ZONDER GRENZEN INTERNATIONAAL?

DZG is een onafhankelijke organisatie voor kansarme dieren.

Sinds 2004 heeft de organisatie veel dieren kunnen helpen uit en in het buitenland, maar ook enkelen in het binnenland. Want zoals de naam al zegt, het helpen van dieren houdt niet op bij een landsgrens.    

Het hoofddoel  van de organisatie is het verbeteren van leefomstandigheden van dieren waar nodig. Daartoe worden dieren in Europa en daarbuiten  geholpen door deze te voorzien van nodige  (  medische )  verzorging en basisbehoeften.

Ooit begonnen met het helpen op één plek in Spanje, volgden hierna al snel meer organisaties in dat land en daarbuiten die om hulp vroegen. Nu helpt DZG op meerdere plekken in de wereld, op diverse manieren. Elk project op haar beurt heeft hulp nodig, maar het is voor dezelfde doelgroep; dieren in nood, overal op de wereld.   

De mening van DZG is dat het eigenlijk  onverantwoord is om als stichting je alleen te richten op adopties van honden en katten, dit lost het probleem niet op. Honden en katten worden nog steeds massaal gedumpt, mishandeld, etc., ze worden niet gecastreerd/gesteriliseerd en in de meeste gevallen geven de autoriteiten niet thuis als hulp gevraagd wordt. Dierenwelzijn staat in veel landen niet op de agenda, staat het daar wel op dan zeker niet hoog.

In veel landen vindt veel dierenmishandeling plaats. Dit gebeurt soms uit onmacht en/of onwetendheid, maar nog meer vanuit een gedachte dat een dier toch maar “een ding” is zonder gevoel. “Een ding” waarmee je kunt doen wat je wilt. In Spanje bijvoorbeeld worden honden opgehangen, levend verbrand, achter auto’s aangesleept. In Griekenland sterven dieren o.a. een gruwelijke en langzame  dood door vergiftiging. In Liberia worden dieren gevangen, verkocht of gegeten. Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat dieren kan gebeuren.

Niet alleen te adopteren dieren, zoals honden en katten, zijn slachtoffer van de mens. Want laten we eerlijk zijn, mensen nemen niet altijd hun verantwoording m.b.t. het welzijn van dieren. Dieren zoals hoefachtige, landbouwdieren, ( half ) apen, beren, kangoeroes, schubdieren, vogels, reptielen en zo kunnen we een heel lange lijst maken.  

DZG ziet het als haar taak hulpprojecten in het buitenland op weg te helpen en financieel te ondersteunen met hulp van donaties. Af en toe wordt de vraag gesteld of DZG al ( bijna ) overbodig zijn? Nee, zeer  zeker niet, de stichting houdt en hield zich al niet alleen bezig met adopties, zij probeert ook steun te geven op andere vlakken.

Hoe zal de toekomst van St. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal er uit kunnen zien? Zij  moeten en willen dieren blijven helpen. Daartoe  voelen zij zich nog steeds verplicht. DZG heeft  met de hulpprojecten een goede band opgebouwd en zij moet ook deze verantwoordelijkheid blijven nemen. Het aantal dieren zal gereduceerd moeten worden, makkelijker gezegd dan gedaan zult u denken,  daar is ook DZG  zich terdege van  bewust.Wij hebben uw/jouw hulp nodig, financiële hulp.

Dierenhulp zonder Grenzen is een onafhankelijke organisatie die volledig afhankelijk is van donaties en giften. De stichting draait volledig op vrijwilligers, die worden aangestuurd door een bestuur. 

Binnen de stichting is ook altijd behoefte aan vrijwilligers. Hebt u belangstelling voor één van de vrijwilligersfuncties? Kijkt u dan op dierenhulpzondergrenzen.com of op facebook.com/dierenhulpzondergrenzen

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.000
0%
0

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 0 opgehaald