OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

DE KERKHOFKATTEN VAN WARSCHAU - Dierenhulp zonder Grenzen

Katten wonen al tientallen jaren op één van de grote begraafplaatsen van Warschau. Verlaten door mensen, verwaarloosd, uitgehongerd, ze vermenigvuldigen zich en sterven tussen de graven. Ze werden in het begin geholpen door bejaarde vrouwen voor wie deze katten vriendelijke wezens waren die op hen opwachtten toen ze de graven van hun doden bezochten. De katten gingen in hun hart zitten en de vrouwen  begonnen voor hen te zorgen, hen te voeden.

Zo kwamen ze verschillende dames tegen en samen besloten ze het aantal katten daar te helpen verminderen  door te zoeken  naar nieuwe baasjes die voor hen wilden zorgen.

Helaas zijn de oudere vrouwen al overleden, de katten zijn gebleven en nu doen de opvolgers van deze dames hun best om de dieren te verzorgen. Alle katten  worden gecastreerd.  De populatie katten is aanzienlijk afgenomen en degenen die overblijven zijn de veteranen op de begraafplaats, voor dakloze katten is een leeftijd van 10 jaar al een zeer hoge leeftijd.

Ziekten nemen toe naarmate de katten ouder worden. De vrijwilligsters doen hun best om elke dag eten te kunnen geven,  maar ze  kunnen niet voorkomen dat de katten blootgesteld worden aan alle gevaren die het leven op een kerkhof met zich meebrengt.  Katten lijden aan ziekten die verband houden met dakloosheid, organen worden aangetast en vrijwel alle katten hebben zeer slechte tanden. Ook hebben ze vaak fysieke verwondingen van bijvoorbeeld gebroken glas waar kaarsen in staan. Honden lopen vaak los op de begraafplaats en er zijn ook regelmatig boze mensen die beslist geen dierenliefhebber zijn.  

Onverantwoordelijke mensen dumpen nieuwe katten en ook katten die in de in de oude  vervallen  fabrieken leefden  voegen zich bij de katten op het kerkhof in de hoop een veilige plek te vinden. Daarom monitoren de vrijwilligsters regelmatig de conditie van alle katten en vangen ze nieuw aangekomenen  voor behandelingen, observeren ze alle katten en grijpen ze indien nodig in. Katten die voor adoptie in aanmerking komen worden van het kerkhof gehaald, overgedragen aan tijdelijke verzorgers en blijven daar totdat een nieuw thuis gevonden wordt. Er wordt gestreefd om elke dag   tenminste één van de vrijwilligers naar het kerkhof te laten gaan om de katten voer  en vers water te geven, dat hun “verblijfplekken” netjes achtergelaten worden. Dit is belangrijk, hun aanwezigheid op het kerkhof mag niet te veel opvallen. Katten hebben hokjes van piepschuim op plaatsen waar ze niemand storen en waar zij zich veilig voelen. De vrijwilligsters  proberen de toestand van deze hokjes constant te controleren en, indien nodig, de hokjes te vervangen. Helaas brengt dit alles hoge kosten met zich mee die ze niet meer aankunnen. Het helpen van de katten is vrijwilligerswerk, iedereen besteedt tijd en geld om allen van voedsel te voorzien, rekeningen te betalen voor een behandeling bij de dierenarts (tandheelkundige behandelingen zijn de  grootste kostenpost).

Onlangs hebben ze  een voorraad voer moeten kopen, de vorige aankoop was na de winter snel op.   Ze vragen nu om hulp zodat de overgebleven bewoners van de begraafplaats geholpen kunnen worden! Om deze katten te behoeden voor lijden, honger en vooral tegen de vrieskou. De begraafplaats is geen goede, fijne of veilige plek voor katten, maar wel  de enige die ze hebben en kennen.

Helpt u/help jij mee hun kwaliteit van leven te verbeteren en te overleven? Het brengt aanzienlijke kosten met zich mee de dieren te verzorgen,  een kleine groep vrijwilligsters worstelt voortdurend om de zorg te kunnen geven die de katten nodig hebben. Twee mensen hebben besloten om een klein bedrag per maand uit te trekken voor ondersteuning. Maandinkomens zijn laag in Polen.

 

Help alstublieft deze zieke dieren te genezen en te voorkomen dat ze verhongeren!

avatarWees de eerste!

Geef Ria een vliegende start met jouw gulle gift!

hart Doneer nu
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.000
0%
0

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 0 opgehaald