OK
×
Actievoerder
Jan de Vries

De katten van Kythira

In het najaar van 2007 emigreerde de Nederlandse Irene naar Kythira. Ondanks dat zij een hond had, kwamen al snel een aantal katten om het huis lopen. Deze katten kregen kleintjes, en die natuurlijk ook weer, toen het aantal tot 17 opgelopen was (eind 2012) heeft Irene het "Adopt a cat" programma in het leven geroepen.

Zij zette overal op het eiland donatieblikjes neer om geld in te zamelen om de katten op Kythira te laten steriliseren en te vaccineren, nu 6 jaar later zijn er ongeveer 900 katten gesteriliseerd en ingeënt. Dankzij haar zijn al heel veel katten “geholpen”. Ze werkt volgens het trap/neuter/return principe, dat houdt in dat een kat gevangen wordt en gesteriliseerd en ingeënt. Wanneer de kat weer volledig uit de narcose ontwaakt is wordt deze weer teruggebracht naar waar hij/zij vandaan kwam, bij elk van deze groepen katten is een voer container geplaatst die ze om de dag controleert en bijvult.

Inmiddels is er een opvangcentrum gebouwd voor de katten met een handicap door ziekte of omdat ze aangereden zijn, hier wonen katten met niesziekte, wat overigens door homeopathie onder controle is, een kat met maar 3 poten, katten met maar 1 oogje en geheel blinde en dove katten

Irene ontvangt geen overheidssteun en ze is dus volledig afhankelijk van donaties.

Anoniem aan teamlid Jan de Vries

€ 10

25-03-2019

dakje met Geef-logo
€ 10 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.500
0%
1

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Jan de Vries

€ 10 opgehaald