OK
×
Actievoerder
Paulien Gankema

De Grote Helden en Anti-Helden Pub Quiz

Laat zien dat jouw team het meeste weet over de Bob Marleys, de Martin Luther Kings & de Greta Thunbergs van de geschiedenis. Over de helden en anti-helden van sociale verandering en klimaat. Of gebruik deze quiz om meer te weten te komen ;) En of je nou wint of verliest, je wint sowieso. Want alle bijdragen van deze pubquiz gaan naar een heel goed doel: de Klimaatzaak die Milieudefensie voert tegen Anti-Held Shell. En natuurlijk zorgen wij ook voor gepaste prijzen voor het winnende team. Met special guest DJ Rogier die de muziekronde verzorgt. En met als jurylid niemand minder dan Paulien Gankema, campagneleider van de Klimaatzaak.

Deelname kost 10 euro per persoon. Meer geven mag natuurlijk ook ;-)

Waarom crowd funden we met deze pub quiz voor de Klimaatzaak Shell?

Ondanks de klimaatcrisis blijft Shell doorgaan met vervuilen. Dat moet stoppen. De Klimaatzaak die wij tegen Shell hebben aangespannen staat voor de deur. We willen natuurlijk graag winnen, maar dat kunnen we niet alleen. Wij nemen het op tegen een van de machtigste bedrijven ter wereld, daarom hebben we jouw hulp nodig. Steun Milieudefensie door mee te spelen met de pubquiz #Klimaatzaak

Milieudefensie logo 2

Milieudefensie

Een eerlijke en klimaatvriendelijke samenleving is mogelijk. Maar vanzelf gaat het niet. Er zitten vervuilende bedrijven in de weg die niet willen veranderen. En politici die niet durven of op de rem staan. Als Milieudefensie willen we veranderingen tot stand brengen, samen met zoveel mogelijk mensen. Want samen staan we sterk. Samen kunnen we grote stappen zetten. En dat is heel hard nodig om klimaatverandering krachtig aan te pakken.

Juist nú. Want onze overheid geeft miljarden uit om ons land en onze economie weer op te bouwen. Maar waar gaat dat geld naartoe? Gaan we door op de oude weg, of slaan we een nieuwe richting in?

We komen hier beter uit als we gelijk met de economische crisis ook de klimaatcrisis aanpakken. En als we dat op een eerlijke manier doen. Dus als grote vervuilende bedrijven en hun aandeelhouders ook meedoen. Wij noemen dat eerlijk omschakelen of klimaatrechtvaardigheid. Dat is klimaatbeleid waar iederéén beter van wordt.

Milieudefensie is een beweging van veranderaars die zich hiervoor inzet: lokaal, landelijk en wereldwijd. In Nederland met de steun en inzet van vele vrijwilligers, ruim 95.000 leden en donateurs en 35 lokale afdelingen. Wereldwijd als lid van Friends of the Earth International.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 435 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.500
28%
24

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Paulien Gankema

€ 435 opgehaald