OK
×
Actievoerder
De Âld Haven

De Âld Haven4- Foppe Fonds

IT GJIT OAN!                                                                                                                   

In In 2020 zullen vier vrienden van de Âld Haven: Jelko Buma, Reinder van Abbema, Sijmon van Abbema en Sander Spijksma, vijf Elfstedentochten volbrengen. De tochten die op het programma staan zijn:  De (Alternatieve) Schaatseflstedentocht, De Wandelelfstedentocht,  De Stepelfstedentocht, De Fietselfstedentocht, De Zeilelfstedentocht               

Met deze sportieve ludieke actie willen wij natuurlijk ook een steentje bijdragen. De vijf barre elfstedentochten doen wij dan ook voor het hartstikkene goede doel: het Foppe Fonds. De opbrengst van uw bijdrage komt dan geheel ten goede aan het Foppe Fonds. U kunt op de hoogte blijven via onze social media Âld-Haven4 Foppe fonds en de website www.aldhaven.nl

Over Foppe Fonds


Het Foppe Fonds zet zich in voor kinderen voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat hun ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten. Door te sporten of te spelen krijgen kinderen energie en levenslust. Door het geven van een bijdrage kan het Foppe Fonds ervoor zorgen dat een kind weer straalt en plezier heeft. Zelfs als het allemaal even niet gemakkelijk is: een kind hoort te spelen! Voor meer informatie over het Foppe Fonds verwijzen wij naar https://www.foppefonds.nl/

Steun ons

Heeft u een eigen bedrijf en of een goed idee? En u wilt ons graag helpen? Dan kunt u contact met ons opnemen via onze Social Media: Âld HAven4- Foppe Fonds. Alle hulp/bijdrages zijn welkom!

De Âld Haven
14-03-2020 11:14

Tot ons grote treurnis heeft het bestuur van de Stichting Friese 11-Stedenwandeltochten besloten om de 74ste wandeltocht, die van 19 mei tot en met 23 mei 2020 gehouden zou worden, te annuleren.  De argumenten die tot dit besluit hebben geleid zijn logischerwijs te begrijpen (Het statement van het bestuur is te lezen als foto in dit bericht). De annulering van de wandeltocht is desalniettemin een grote aderlating voor ons actie.

Na de eendaagse deelname van vorig jaar, verheugden wij ons op de vijfdaagse wandeltocht langs onze 11steden. Het Elfsteden gevoel dat wij vorig jaar kregen bij de eendaagse tocht van Workum naar Franeker staat ten grondslag voor onze trainingen. De gezelligheid en sfeer bij de wandel Elfstedentocht is onevenaarbaar met andere tochten. Ook het befaamde Elfstedenkruisje zullen wij dit jaar niet kunnen halen, wat als herinnering natuurlijk erg  jammer is.

Toch is het vooral jammer voor ons goede doel: het Foppe Fonds. De publiciteit voor ons actie is door de annulering van de wandel Elfstedentocht natuurlijk verminderd. Het brede scala aan publiek en deelnemers die anders ons actie ter kennis nam, valt nu weg. Daarentegen verwachten wij dat jullie onze actie delen met vrienden, familie en kennissen, zodat wij zoveel mogelijk geld ophalen voor het Foppe Fonds.  

Wij hebben besloten om de wandel Elfstedentocht ‘gewoon’ door te zetten op de geplande datum. Over de invulling van de tocht en het welbekende stempelen gaan we nadenken. Wellicht zijn er vrijwilligers en/of bekende friezen die onze stempelkaart willen aanvullen.  Goede initiatieven zijn van harte welkom!

De tocht der tochten ter voet zal door de annulering niet hetzelfde zijn, maar het doel van ons blijft steevast staan. Geen kruisje, maar wel 207 kilometer langs de Friese 11 steden. Én dat voor één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor het Foppe Fonds. Wij gaan door tot we erbij neervallen. Net stinne mar rinne!

De Âld Haven
03-02-2020 16:24

Op dinsdag 28 januari is de eerste Elfstedentocht behaald door Reinder en Sander. Dit gebeurde op de Weissensee. Sijmon moest helaas zijn tocht na 125 kilometer staken. Jelko kon niet meer door belangrijke tentamens. Wij danken jullie voor de binnenstromende donaties! Op naar de volgende 4 Elfstedentochten!!

dakje met Geef-logo
€ 12.632 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
126%
357

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
De Âld Haven

€ 12.632,38 opgehaald