OK
×
Actievoerder
Patrick van Eldert

220km SUPPEN voor veteranen en hulpverleners met PTSS

Dag in dag uit worden onze helden van defensie, politie, brandweer en ambulance geconfronteerd met heftige situaties en schokkende gebeurtenissen. Niet iedere hulpverlener komt hier zonder kleerscheuren vanaf. Vrijheid en mentale veiligheid is niet vanzelfsprekend. 

Helaas is er nog altijd te weinig onderzoek, erkenning en hulp voor onze mannen en vrouwen met PTSS. Al een aantal jaar stijgt het aantal meldingen van veteranen en hulpverleners met een beroepsgerelateerde Posttraumatische Stressstoornis explosief, wat betekent dat steeds meer mensen de moed vinden om deze aandoening aan te pakken. Toch vinden ze vaak niet de hulp die ze verdienen. 

 Daarom is het tijd om op te staan en hier iets aan te doen!

 

Surfen in plaats van therapie

Surfen is een effectieve en bewezen manier om leven met PTSS dragelijker te maken.

In een hersteltraject combineert surf therapie de therapeutische elementen van de oceaan met het avontuur en de uitdaging van het surfen.

De surf instructeurs en therapeuten van stichting Surfivor zorgen voor professionele begeleiding en een veilige omgeving. Vanuit deze basis leren de deelnemers stress en angst los te laten en beter om te gaan met prikkels en vermoeidheid. Hiermee wordt hun zelfvertrouwen versterkt en kunnen ze weer beter omgaan met de sociale interacties in onze maatschappij. 

 

Surf therapie werkt

Hoe weet ik dat het effectief is? Ik heb in de zomer van 2021 met heel veel plezier en succes het 6-weekse programma van stichting Surfivor mogen doorlopen. Zonder deze therapie had ik nooit gestaan waar ik nu sta.

De geweldige mannen en vrouwen van Surfivor hebben het mede mogelijk gemaakt dat ik, tegen al mijn verwachtingen in, op 30 jarige leeftijd begonnen ben met de opleiding HBO-verpleegkunde én dat ik weer vol goede moed naar de toekomst kan kijken.

 

220 km in slechts 5 dagen suppen voor Stichting Surfivor

Jaarlijks helpt Surfivor zo'n 50 veteranen, hulpverleners en daarmee ook hun familie om hun leven weer op de rit te krijgen. Helaas wordt surf therapie (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraar waardoor Surfivor volledig afhankelijk is van donateurs en sponsoren.

Om zoveel mogelijk hulpverleners het programma van Surfivor aan te kunnen bieden en meer PTSS-awareness te creëren neem ik deel aan de SUP11 City Race om via deze weg zoveel mogelijk donaties in te zamelen. 

Deze race is met zijn 220km in slecht 5 dagen de langste SUP-etapperace ter wereld!

Waarom een SUP-race?

De natuur is nog altijd de baas en helaas waren er niet altijd golven tijdens de therapie sessies. Een perfect alternatief was het pakken van een SUP-board en daarmee de zee op peddelen. Door de aard van de SUP11 City Race is dit voor mij dé manier om zoveel mogelijk aandacht en hopelijk ook donaties te werven waarmee Surfivor minimaal 50-100 lotgenoten kan helpen uit de problemen te komen. Want dat is hard nodig...

 

Help jij ook mee?

 

 

Stichting Surfivor logo 2

Stichting Surfivor

Post Traumatische Stress Stoornis  (PTSS). Het is een ziekte die enorm impact heeft op het leven van degene die er aan lijdt, maar ook op dat van het gezin, familie en vrienden. Sociale isolatie, depressies, paniekaanvallen, herbelevingen, agressie en zelfs (pogingen tot) zelfmoord. Onder veteranen en personeel van politie, brandweer en ambulancediensten is PTSS een veel voorkomend probleem.

De programma's van Stichting Surfivor helpen deze mannen en vrouwen om uit deze negatieve spiraal te komen. Om weer zin te krijgen in het leven, uitdagingen aan te gaan en ervoor te gaan. Dit doen we door middel van surftherapie, ook wel oceaantherapie genoemd.

Surftherapie combineert de therapeutische elementen van de oceaan met het avontuur en de uitdaging van het surfen. Binnen de programma's van Surfivor combineren we dit met professionele begeleiding van instructeurs en therapeuten. Het doel van Surfivor is gericht op het loslaten van stress en angst, omgaan met prikkels en vermoeidheid, het implementeren van eigen waardes in het dagelijks leven en het versterken van sociale interactie in de maatschappij.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 830 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
waarvan € 805 via Geef.nl
16%
32

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×