OK
×
Actievoerder
Rene Voss

Corona Noodhulp voor Nepal

Ik wil geld inzamelen voor stichting Maya ten behoeve van enkele tientallen arme gezinnen in Nepal. Gezinnen die nu, a.g.v. de tweede golf weer geen werk en dus geen inkomen hebben. Het gaat om gezinnen met kinderen die ik allemaal persoonlijk ken vanuit mijn werk voor de stichting. Bij veel van deze gezinnen ben ik de afgelopen jaren op huisbezoek geweest. Zij balanceren in goede tijden al op het randje van wat we een menswaardig bestaan zouden kunnen noemen. Onder de huidige omstandigheden is zelfs dat randje voor deze mensen niet meer dan een vage herinnering. Onzekerheid en angst voeren de boventoon. Daar kunnen wij iets aan doen.

Het geld wordt besteed aan voedselpakketten.  In elk pakket zitten grote hoeveelheden rijst, linzen en ander houdbare etenswaren als pasta (noodles), geplette rijst (chiura), thee en suiker. Tevens zitten  er in elk pakket ook enkele stukken zeep. De distributie van de noodpakketten vindt plaats vanuit de Maya scholen zodat het overzicht behouden blijft en geen enkel gezin vergeten wordt. 

Een pakket kost op dit moment zo'n 40 euro, maar bedenk: elk bedrag is welkom.Hartelijk dank voor jullie steun!

Rene Voss
26-06-2021 18:55

Afgelopen dagen hebben we aan 27 gezinnen boodschappenpakketten kunnen overhandigen in Thulakhet waaronder de gezinnen van onze sponsorkinderen. Het was in deze regio extra moeilijk vanwege de zware moesson. De rivier die normaal gesproken door het dorp kabbelt, is nu een woeste stroom geworden. Er staan nog 6 gezinnen op de lijst die we hopelijk de aankomende dagen gaan bereiken.Bedankt allemaal voor de donaties die dit hebben mogelijk gemaakt.

Rene Voss
06-06-2021 10:46

Het gaat goed. Afgelopen week hebben 29 gezinnen in Serachaur hun boodschappenpakket ontvangen.

We gaan onze actie nu verleggen naar de dorpen Tallo Hemja en Thulakhet. Daar hebben we respectievelijk 22 en 33 gezinnen die onze hulp hard nidig hebben.

Gelukkig blijven de donaties komen. We zijn er bijna!

Rene Voss
24-05-2021 13:50

JIPPIE, de eerste gezinnen zijn voorzien.

Afgelopen week hebben we in Adhikaridanda 28 gezinnen kunnen helpen met een flinke voorraad boodschappen. Hieronder bevinden zich ook al onze sponsorkinderen. In elk boodschappen pakket zit genoeg eten voor ongeveer een maand. Dat zijn vooral houdbare etenswaren. De meeste gezinnen hebben zelf een moestuin voor de verse groeten.

Op naar de volgende goep in het naastgelegen dorp Serachaur. Daar hebben zich 30 gezinnen aangemeld voor noodhulp.

 

dakje met Geef-logo
€ 5.230 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.360
waarvan € 650 via Geef.nl
97%
34

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Rene Voss
Rene Voss

€ 650 opgehaald