OK
×
Actievoerder
Stray Assist

Catastrofe voor zwerfdieren in India door Corona lockdown...

Corona lockdown in India: drama voor mens en dier...

India heeft een totale lockdown van 21 dagen uitgeroepen. In ieder geval tot 14 april zijn alle winkels, horecagelegenheden en hotels gesloten. Doordat er ook een avondklok -die dag en nacht geldt- is ingesteld voor de 1,4 miljard inwoners wordt het leven nog moeilijker dan het al was.

Voor de zwerfdieren zal overleven nauwelijks mogelijk zijn. Vóór de lockdown, waren vele zwerfdieren afhankelijk van resten van de restaurants en winkels. Maar ook de vaak armste mensen deelden hun voedsel met de straatdieren. Voor vooral de vrouwen en kinderen waren dit de lichtpuntjes van de dag; "hun" dieren nu zo te moeten zien lijden is vreselijk.

StrayAssist (opgericht en gerund door een in Goa woonachtige Nederlandse vrouw) probeert al jaren het leven van zwerfdieren in Goa te verbeteren. Het netwerk van vrijwilligers dat ze hier heeft opgebouwd, heeft als voornaamste drijfveer het voorkomen van leed onder de ontelbaar vele zwerfdieren. Dagelijks spannen zij zich daarvoor in en brengen dieren naar het veldhospitaal van StrayAssist. Zieke en gewonde dieren worden hier behandeld en zoveel mogelijk zwerfhonden en zwerfkatten worden gesteriliseerd en daarna teruggezet op de plek waar ze vandaan kwamen.

Deze dieren worden daarna in de gaten gehouden door deze vrijwilligers én ze worden bijgevoerd indien noodzakelijk. En deze noodzaak is nu hoog, ontzettend hoog. Alles is gesloten en mensen mogen niet meer op straat. Kunt u zich voorstellen hoe groot het drama voor de zwerfhonden is?? Er is domweg niks te eten! Dieren verhongeren. 

Waar het bij ons in Nederland gaat om misschien een wat kortere wandeling voor de hond, en of de kat zijn lievelingsmaaltijd wel of niet krijgt, gaat het bij de straatdieren in India om leven of dood. De dieren hebben al dagen niet te eten noch te drinken en, met ruim 30 graden Celsius, zullen velen niet overleven.

Het is gelukt om voor een aantal vrijwilligers permissie te krijgen om de ergst lijdende dieren op straat te voeren en water te geven. Echter, door de crisis worden er nu woekerprijzen gevraagd voor veel producten waaronder dus ook het voer voor de dieren. Er zijn fondsen nodig zodat er meer voer gekocht kan worden om zoveel mogelijk dieren te redden! De nood is al verschrikkelijk hoog.

De vrijwilligers van Stray Assist zien iedere dag meer uitgehongerde en zelfs al dode dieren door honger en dorst. Helpt u alstublieft mee dit lijden zo veel mogelijk te beperken?

Meer informatie over het werk van Stray Assist vindt u op:

www.strayassist.com

Anoniem aan teamlid Stray Assist

€ 25

18-07-2021

Anoniem aan teamlid Stray Assist

€ 5

10-07-2020

Anoniem aan teamlid Stray Assist

€ 10

21-04-2020

Anoniem aan teamlid Stray Assist

€ 15

13-04-2020

Anoniem aan teamlid Stray Assist

€ 25

13-04-2020

Anoniem aan teamlid Stray Assist

€ 10

13-04-2020

B. Meeuwissen aan teamlid Stray Assist

Voor de hulp aan zwerfdieren in Goa

€ 25

10-04-2020

M. TING aan teamlid Stray Assist

THANKS! From the animals, Mary, too.

€ 50

07-04-2020

1
2
3
4
5
6
7
dakje met Geef-logo
€ 2.320 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
46%
56

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: S Jousma

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Stray Assist
Stray Assist

€ 2.320 opgehaald