OK
×
Actievoerder
Erica Euving

Help Christian Climate Action een stap verder!

Christian Climate Action (CCA) is een actiegroep die vanuit christelijke overtuiging opkomt voor klimaatrechtvaardigheid. Rechtvaardigheid voor de schepping die ernstig lijdt onder menselijk misbruik. Maar ook rechtvaardigheid voor de allerarmsten die het minst bijdroegen aan het ontstaan van de klimaatcrisis, maar de gevolgen ervan als eerste ondergaan. Wij doen dit onder andere door voorlichting te geven en vreedzame acties te organiseren. Om zo de urgentie te benadrukken en echte inzet te eisen van politiek en bedrijfsleven. CCA laat van zich horen en dat is goed. Na de actie tegen privéjets op Schiphol, begin november 2022, hebben enkele tientallen mensen zich als nieuwe belangstellende gemeld bij CCA. Nu is de tijd om CCA klaar te maken voor groei. We zien nog meer potentie en weten dat veel meer mensen zich willen verbinden. En dat is hard nodig. 

Iedereen die zich nu in de organisatie inzet doet dat naast een studie of baan. We willen veel meer dat we nu kunnen, maar door de toch beperkte tijd van iedereen lopen we tegen onze grenzen aan.  

Daarom willen we 3 maanden lang iemand 8 uur per week vrij kunnen maken om:

-   Vrijwilligers beter te organiseren door taken te omschrijven en te verdelen

-   Wervingsplan en training vrijwilligers te maken

-   Communicatieplan te maken om nog meer mensen (en kerken) te bereiken

-   Een inspiratieweekend te organiseren voor bestaande en nieuwe leden 

-   En wat verder nodig is om CCA te laten bloeien. 

Als we € 3000 euro hebben kunnen we dat allemaal realiseren. We kunnen daarmee 13 weken iemand een goede onkostenvergoeding geven. Help je mee om dat bedrag bij elkaar te krijgen?   Je kunt anoniem geven of je naam achterlaten, dan wordt deze zichtbaar. Je kunt ook kiezen of je wilt bijdragen in de kosten van de actie.

Ons volgen kan op www.christianclimateaction.nl en de socials: instagram, facebook en twitter.

Kijk voor de updates bij de updates.

Vragen

Is er ook een officiële stichting? Nog niet. We zijn er mee bezig, maar dat kost nog wat tijd. We willen alvast beginnen.

Is mijn gift aftrekbaar voor de belasting? Helaas nog niet. Dat is een van de redenen waarom we werken aan de oprichting van een stichting. Dan vragen we ook de ANBI status aan, zodat giften aan de stichting wél aftrekbaar zijn. 

Wordt mijn naam gepubliceerd? / Kan ik anoniem geven? Dat kun je zelf aangeven. Bij het invullen wordt gevraagd of je je naam wilt invullen of anoniem wilt geven. Als je je naam invult, wordt deze gepubliceerd.

Waarom is deze actie via een privépersoon? We zijn bezig met een stichting. Die is er nog niet en we willen wel al beginnen. Erica Euving is 'host' voor de actie; zij is op de achtergrond betrokken bij CCA en CCA stemt er mee in dat dit zo gebeurt. Erica geeft inzicht in alles wat er binnenkomt. CCA bepaalt wat er met de opbrengst gebeurt.

CCA draait toch met vrijwilligers? Jazeker en dat blijft ook voornamelijk zo. We willen net wat extra tijd vrijspelen zodat we met al die vrijwilligers nog meer kunnen bereiken.

Waarom kan ik kiezen voor een extra bedrag?Je wordt gevraagd of je wilt bijdragen in de administratiekosten van de site die we gebruiken, je kunt dat wel of niet doen en kiezen hoeveel.

Wat als jullie meer of minder ophalen? Als we meer ophalen dan bespreekt CCA hoe dat geld besteed gaat worden, Meer uren of een paar weken erbij. Als er minder geld opgehaald wordt dan kiest CCA wat er van de wensenlijst uitgevoerd gaat worden. 

Andere vraag? Stel deze gerust!

Erica Euving
21-06-2023 13:51

Yes! Het is rond. Een commissie vanuit CCA heeft Kirsten Alblas benoemd als eerste betaalde kracht van Christian Climate Action! Zij zal als coördinator met name een faciliterende rol spelen voor de 3 maanden die we haar op dit moment (8 uur per week) kunnen betalen.  Gedurende die tijd bekijken we ook hoe het overige geld dat jullie zo bij elkaar hebben gebracht het beste besteed kan worden. Aan verlenging of aan wat extra uren.

Nogmaals heel heel veel dank dat we dit met elkaar hebben weten te bereiken,

 

Erica Euving
16-03-2023 07:37

De actie is gesloten en meer dan het beoogde bedrag hebben jullie ons gegeven en toevertrouwd. Dank. We gaan niet meer werven voor deze actie. Hoewel de actie gesloten is, blijkt het nog steeds mogelijk te geven zolang als deze actie online staat. Alles wat als nabranders nog binnen komt gaat uiteraard naar hetzelfde doel.  

Erica Euving
06-03-2023 12:24

Beste mensen, 

Over een week sluit deze actie. We zijn overweldigd door alle steun. We gaan er hard aan werken om in de toekomst op een directe manier, met een eigen rekening, giften te kunnen ontvangen.  Via een contactpersoon kan dat tot het zover is altijd. Je kunt daarvoor ons een mailtje sturen.

Erica Euving
17-02-2023 19:33

Lieve mensen, lieve supporters, We worden er stil van. Het stroomt door...... Weet dat we er erg blij mee zijn. We zijn bezig om om de geschikte persoon te zoeken. Intussen zijn we te vinden bij tal van acties. Hou onze socials daarvoor in de gaten. En op 11 maart vast en zeker weer op en rond de A12.

 

Erica Euving
02-02-2023 14:42

Ongelooflijk! In ruim drie weken het doel gehaald! Jullie zijn toppers!  We kunnen met de uitvoering beginnen. Er komen nog steeds giften binnen en dat kan. Graag zelfs.  We houden jullie uiteraard op de hoogte. 

 

Erica Euving
31-01-2023 19:37

Wow! Nog maar een paar stapjes en we hebben het doelbedrag gehaald!  Wat zijn jullie geweldig dat het zo snel gaat. Het  voelt echt als steun voor de komende stappen die we (willen) gaan zetten.

Erica Euving
29-01-2023 09:23

Wat geweldig! Over de 70% al. We voelen ons gesteund. Zaterdag waren we bij de blokkade op en rondom de A12. Een deel deed mee aan de blokkade, een deel steunde vanaf de openbare weg. Een mooi artikel in ND. Lees hier

 

Erica Euving
25-01-2023 11:12

Een mijlpaal! De 50 % is bereikt. Wat zijn we blij met iedereen die gegeven heeft. Dank! Weet je iemand die ook wil bijdragen? 

dakje met Geef-logo
€ 6.590 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
waarvan € 5.605 via Geef.nl
219%
104

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: E. Euving

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Erica Euving
Erica Euving

€ 5.605 opgehaald