OK
×
Actievoerder
Erica Euving

In de herhaling: Help Christian Climate Action verder!

We gaan door! Met de eerste actie vorig jaar haalden we €6000 op en dat gaan we nog eens doen! Zes maanden lang konden we een paar uur per week een coördinator betalen die de beweging ondersteunde. Dat heeft resultaat gehad: een verdrieverdubbeling in abonnees op de nieuwsbrief, nieuwe deelnemers aan acties, meer uitnodigingen van kerken om te spreken en ook een steviger interne organisatie. Naast de maandelijkse online viering en het maandelijks online overleg is er nu ook maandelijks een ontmoeting voor wie dat wil op verschillende plekken in Nederland. En de op te richten stichting Vrienden van CCA is er bijna.

We gaan door! We gaan samen €6000 euro bij elkaar brengen!

Wat gaan we doen met nog eens €6.000? We willen graag de coördinator nog een jaar houden, dan hopen we dat er voldoende ingewerkte vrijwilligers (getraind) zijn die de verschillende (actie)groepen kunnen dragen. Er zijn onder andere kosten voor banners, flyers en stickers, reiskosten voor vrijwillige trainers, en de notariskosten voor de nieuwe stichting. Voor een heel jaar zal dat ongeveer € 20.000 zijn. Na dat jaar hopen we dat de coördinatorkosten voor een groot deel niet meer nodig zijn en dat we met structurele financiering en veel actieve vrijwilligers de beweging laten bloeien. Als de Stichting er is kunnen we voor structurele kosten ook fondsen aan gaan schrijven.  

Voor nu doen we een dringend beroep op jou: Help alsjeblieft mee. We zijn zo goed op weg en het is zo nodig dat onze stem voor klimaatrechtvaardigheid gehoord wordt.

Meer over CCA Christian Climate Action (CCA) is een actiegroep die vanuit christelijke overtuiging opkomt voor klimaatrechtvaardigheid. Rechtvaardigheid voor de schepping die ernstig lijdt onder menselijk misbruik. Maar ook rechtvaardigheid voor de allerarmsten die het minst bijdroegen aan het ontstaan van de klimaatcrisis, maar de gevolgen ervan als eerste ondergaan. Wij doen dit onder andere door voorlichting te geven en vreedzame acties te organiseren. Om zo de urgentie te benadrukken en echte inzet te eisen van politiek en bedrijfsleven. CCA laat van zich horen en dat is goed.

Groei! Het afgelopen jaar is CCA enorm gegroeid. Bijna drie keer zoveel abonnees ontvangen de Nieuwsbrief. Nieuwe mensen doen mee met acties en meer vrijwilligers nemen verantwoordelijkheden. Daar zijn we dankbaar voor en blij mee. Het is ook een verantwoordelijkheid. We willen gastvrij zijn voor al die nieuwe mensen, de koers van de CCA vasthouden en iedereen met hun talenten betrekken bij de beweging.

Ons volgen kan op www.christianclimateaction.nl en de socials: instagram, facebook en twitter.

Kijk voor de updates bij de updates.

Vragen

Is er ook een officiële stichting? Bijna! We zijn bezig met de laatste zaken. Daarna kunnen we een rekeningnummer aanvragen.

Wat is er met het eerdere bedrag van bijna 6000 euro gebeurd? Daarvoor hebben we zes maanden een paar uur per week een coördinator kunnen vrijspelen. Vanaf september 2023 is deze bezig. Er is een begin gemaakt met de interne organisatie en vrijwilligersstructuur. Er is nagedacht over hoe de steeds groter wordende beweging beter te organiseren zodat meer mensen drager zijn.

Is mijn gift aftrekbaar voor de belasting? Helaas nog niet. Dat is een van de redenen waarom we werken aan de oprichting van een stichting. Dan vragen we ook de ANBI status aan, zodat giften aan de stichting wél aftrekbaar zijn. 

Wordt mijn naam gepubliceerd? / Kan ik anoniem geven? Dat kun je zelf aangeven. Bij het invullen wordt gevraagd of je je naam wilt invullen of anoniem wilt geven. Als je je naam invult, wordt deze gepubliceerd.

Waarom kan ik kiezen voor een extra bedrag? Je wordt gevraagd of je wilt bijdragen in de administratiekosten van de site die we gebruiken, je kunt dat wel of niet doen en kiezen hoeveel.

Waarom is deze actie via een privépersoon? We zijn bezig met een stichting. Die is er bijna. Erica Euving is 'host' voor de actie; zij is op de achtergrond betrokken bij CCA en CCA stemt er mee in dat dit zo gebeurt. Erica geeft inzicht in alles wat er binnenkomt. CCA bepaalt wat er met de opbrengst gebeurt.

CCA draait toch met vrijwilligers? Jazeker en dat blijft ook voornamelijk zo. We willen net wat extra tijd vrijspelen zodat we met al die vrijwilligers nog meer kunnen bereiken.

Andere vraag? Stel deze gerust!

 

Anoniem

€ 50

26-04-2024

Anoniem

€ 100

26-04-2024

Anoniem

€ 100

23-04-2024

Anoniem

€ 25

23-04-2024

M. Tiemens-Hulscher

€ 50

22-04-2024

Anoniem

€ 25

21-04-2024

Anoniem

€ 10

21-04-2024

Anoniem

€ 50

20-04-2024

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
dakje met Geef-logo
€ 9.410 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 12.500
waarvan € 8.425 via Geef.nl
75%
137

donaties

84

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: E. Euving

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Erica Euving
Erica Euving

€ 8.425 opgehaald