OK
×

Challenge trekking naar Dolpo voor Sathiko Sath

Half oktober ga ik met mijn zoon Hylke en een aantal andere enthousiastelingen een uitdagende trekking doen in Lower Dolpo, in het afgelegen noord- westen van Nepal. Ik ga 18 dagen lopen, wat -als het lukt- voor mij een nieuw record wordt. Ook zijn we 11 dagen boven de 3500 meter, en doen we een pas van 5380 meter, en we slapen in tentjes. Best wel een "challenge" dus. De Dolpo bewoners zijn voornamelijk Tibetaanse migranten die het eeuwen-oude Bon- Boeddhisme aanhangen, een combinatie van Boeddhisme en natuurgodsdienst. We hopen het sneeuwluipaard te spotten, dat zich hier incidenteel laat zien. Bijzonder is ook dat een aantal vaders van onze kinderen meegaat op de trekking!

Het 2e deel van de challenge is donaties verzamelen voor de stichting Sathiko Sath, een ANBI stichting, waar ik sinds 3 jaar nauw bij betrokken ben, en veel tijd aan besteed. Sathiko Sath ("vrienden helpen vrienden") biedt ca. 50 kinderen uit arme gezinnen uit afgelegen bergdorpen in Nepal 10 jaar onderwijs(van 6 tot 16 jaar) op een goede school in Kathmandu. En bij goede resultaten nog 2 jaar extra hoger secundair onderwijs of beroepsopleiding. De ouders van deze kinderen hebben vaak een band met de trekking business (het bergwandelen) in Nepal, zoals dragers, koks en gidsen. Een school in Kathmandu omdat het onderwijs op overheidsschooltjes in afgelegen bergdorpen vaak slecht is en de kinderen daardoor weinig perspectieven hebben. Wij geloven in onderwijs als het beste middel om deze armoede-cirkel te doorbreken.

Scholing en huisvesting voor 1 kind kost op dit moment ca 1850 euro per jaar. Hiervoor krijgen de kinderen onderwijs op een zeer goede school, school- en sportkleding, huiswerkbegeleiding, les in computervaardigheden, en onderdak en eten, etc  in een van de 2 Sathiko Sath huizen, waar Ratna en Reba als een vader en moeder voor hen zorgen. Om de impact van onze opeliding zo groot mogelijk te maken, geven onze "afstudeerders" 2 maanden vrijwillig les in hun geboortedorp op de dorpsschool.

 

Sathiko Sath in Nepal logo 2

Sathiko Sath in Nepal

Het in stand houden van een Studiefonds waarmee arme kinderen uit de bergdorpen van Nepal een volledige opleiding aan de Little Angels School in Kathmandu geboden wordt, eventueel met huisvesting erbij. Het betreft veelal kinderen van ouders die werkzaam zijn als gids, drager of kok op reizen in de berggebieden van Nepal. Zonder onze hulp hebben deze kinderen heel weinig toekomstperspectief in hun dorp, waar ook het onderwijs vaak heel slecht is. Sathiko Sath biedt voor deze kinderen huisvesting, begeleiding en onderwijs aan een van de beste scholen in Kathmandu. Het gaat dan om de volledige basisopleiding tot de overgang naar hoger (beroeps-) onderwijs, doorgaans zijn de kinderen dan 18 jaar.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 3.698 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
199%
47

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×