OK
×

Challenge: MAXIMAal Bewegen!

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen aan de gevolgen van kanker. Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie ieder kind met kanker te genezen met optimale kwaliteit van leven. Om deze missie te realiseren is de zorg én research gebundeld onder 1 dak en dat is uniek. In het Máxima werken de beste kinderoncologen uit heel Nederland samen met toponderzoekers van over de hele wereld. Dit is een cruciale stap voorwaarts, want hiermee krijgt elk kind de beste behandeling op maat. Sinds de opening van het Prinses Máxima Centrum een jaar geleden, worden alle kinderen met kanker in Nederland behandeld in het Máxima. Het Prinses Máxima Centrum is het grootste kinderkankercentrum van Europa.

 MAXIMAal Bewegen

Kinderen met kanker bewegen als gevolg van hun ziekte en behandeling veel minder (± 25% minder) dan hun gezonde leeftijdsgenoten. Zij ervaren veel barrières om fysiek actief te zijn en brengen onvermijdelijk meer tijd zittend en liggend door. Maar voor het herstel van deze groep kinderen is het noodzakelijk dat zij fysiek actief uitgedaagd worden op een voor hen passend niveau. Daarvoor is het programma ‘MAXIMAal Bewegen’ ontworpen. Het houdt rekening met de barrières van de kinderen, maar veel belangrijker, kijkt naar de mogelijkheden van ieder kind. MAXIMAal Bewegen heeft als doel afname van de negatieve effecten van niet bewegen, bijdragen aan de sociale ontwikkeling van het kind, zelfstandigheid en weerbaarheid vergroten en reduceren van (late) effecten van de zware behandelingen.

Help je mee?

MAXIMAal Bewegen is een belangrijk programma voor kinderen met kanker waarvoor steun hard nodig is! Wij steunen het Prinses Máxima Centrum. Help je mee? Doneer dan via deze pagina. Samen sterk vóór kinderen, tégen kanker. Heel erg bedankt!

M. Verhaar aan teamlid Stichting Lustrum U.V.S.V./N.V.V.S.U.

🙏🏽

€ 10

18-07-2019

Anoniem aan teamlid Stichting Lustrum U.V.S.V./N.V.V.S.U.

€ 10

02-07-2019

De Hallen Studio's aan teamlid Stichting Lustrum U.V.S.V./N.V.V.S.U.

€ 75

02-07-2019

J. van der Graaf aan teamlid Stichting Lustrum U.V.S.V./N.V.V.S.U.

Wat een mooi initiatief ❤

€ 10

28-06-2019

B. Beinker aan teamlid Stichting Lustrum U.V.S.V./N.V.V.S.U.

€ 10

27-06-2019

Anoniem aan teamlid Stichting Lustrum U.V.S.V./N.V.V.S.U.

€ 10

27-06-2019

Van Dam Catering aan teamlid Stichting Lustrum U.V.S.V./N.V.V.S.U.

€ 75

27-06-2019

Anoniem aan teamlid Stichting Lustrum U.V.S.V./N.V.V.S.U.

€ 10

27-06-2019

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
dakje met Geef-logo
€ 1.493 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 30.000
4%
75

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×