OK
×
Actievoerder
Irene van Elten

challenge: Irene&Dolf lopen -voor Sathiko Sath kids-in Nepal

Nog één keer een trekking doen in Nepal en wel in Dolpo, en daarmee geld ophalen voor ‘onze’ kinderen. Dat is onze uitdaging in 2019. 

Dolpo is een van de dunst bevolkte gebieden en erg ver weg van toeristische trekpleisters. Eigenlijk dachten we dat onze tijd voor zo’n trekking voorbij was, we zijn al bijna 70, maar deze Challenge reis is (op papier) nog haalbaar, ondanks de Chan La pas van 5.380 m waar we over heen moeten.

De tweede uitdaging is om een heleboel geld binnen te halen voor Sathiko Sath. Sinds drie jaar ben ik (Irene) bestuurslid en zet ik mij in voor dit studiefonds voor kansarme kinderen. Wij vierden in maart onze 10e verjaardag.

Heel veel kinderen in de afgelegen bergdorpen van Nepal leven vaak in diepe armoede. Goed onderwijs is de beste manier om hier uit te breken. Maar ook dat is er niet. Een betere toekomst is slechts een verre droom. Het studiefonds Sathiko Sath (Vrienden samen voor Vrienden), dat nu tien jaar bestaat, heeft zich al die tijd met hart en ziel ingezet voor deze kinderen. Het biedt hun uitstekend onderwijs aan een van de beste scholen van Kathmandu.
Na klas 10 doen de kinderen een landelijk examen op ongeveer HAVOniveau. De zeer goede leerlingen gaan door t/m klas 12 (ca VWO-niveau); de anderen doen een beroepsopleiding. De eerste kinderen zijn inmiddels klaar met hun opleiding en werken nu hard aan hun toekomst. Ook helpen ze spontaan mee in het hostel o.a. bij de begeleiding (huiswerk, beroepskeuze, e.d.) van de kinderen. De kinderen, ongeveer evenveel meisjes als jongens, komen uit vijf verschillende etnische groepen. Zij wonen, studeren en spelen samen in een huiselijke sfeer in twee hostels vlakbij de school, onder de hoede van een echtpaar.
Sathiko Sath wil zich echter ook inzetten voor beter onderwijs in de dorpen. Daarom zijn de kinderen verplicht om na hun opleiding, als contraprestatie, twee maanden les te geven in hun dorp/regio. Zie verder www.sathikosath.nl .
Onderwijs is een verhaal van lange adem. Maar na 10 jaar worden de resultaten zichtbaar: de jonge kinderen van weleer groeien uit tot zelfbewuste jonge mensen die een eigen weg in het leven zoeken. Zij hebben echt een toekomst.

Sathiko Sath wil verder met dit werk. Daarom gaan wij de uitdaging aan om, naast de Dolpo trekking zelf, ook minimaal € 1.000 (= minimum eis om mee te mogen) aan sponsorgeld te verzamelen. Help ons om minstens dit bedrag bij elkaar te krijgen! Elk bedrag is welkom. Het is mogelijk om je donatie anoniem achter te laten (vinkje bij stap 3).

Trouwens: je kunt ook zelf mee op reis. Of met ons mee op trekking door Dolpo met een ander bestuurslid = reisleider en met vaders van de kinderen als gids, kok of drager. Of met de andere Challenge reis “Ongewoon Nepal”, zonder tenten maar overnachten in lodges en guesthouses. Aan het eind van beide reizen is een bezoek gepland (op mijn verjaardag!) aan zowel de hostels als de school. Zie onze challenge pagina.

J. Kneppelhout aan teamlid Irene van Elten

Beetje laat, maar alsnog. Mooi doel!

€ 50

24-05-2020

H. van den Heuvel aan teamlid Irene van Elten

€ 25

09-12-2019

P. Zwerver aan teamlid Irene van Elten

Ik hoop dat jullie een mooie trekking hebben gehad. Ik zit hier nog steeds heerlijk in jullie huis. Fijn vervolg van jullie reis!

€ 100

29-10-2019

Anoniem aan teamlid Irene van Elten

€ 25

18-10-2019

P. Zwerver aan teamlid Irene van Elten

Beste Irene en Dolf, Vanuit jullie eigen huis wens ik jullie veel succes en wijsheid met jullie mooie reis. En bedankt ook alvast voor het huisvesten van een dakloze docent in Nederland. Hartelijke groet, Peter Zwerver

€ 100

13-10-2019

M. Hooghoudt aan teamlid Irene van Elten

Heel veel succes toegewenst, wat een prachtig doel!

€ 100

11-10-2019

W. Kneppelhout aan teamlid Irene van Elten

Geweldig doel. En heel stoer dat jullie dit doen. Geniet en succes! Willemien

€ 25

08-10-2019

F. Singh aan teamlid Irene van Elten

Fantastisch dat jullie dit doen! Frederiek

€ 50

08-10-2019

1
2
3
4
5
6
7
dakje met Geef-logo
€ 1.906 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
127%
49

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Irene van Elten
Irene van Elten

€ 1.906 opgehaald