OK
×
Actievoerder
Ellen Vergunst

Help Ciconia Consort een bijzondere CD te realiseren

Na de succesvolle debuut-CD met Frans repertoire (French Music for String Orchestra – uitgebracht in december 2018 en internationaal lovend gerecenseerd), gaat het Ciconia Consort in juni 2020 zijn tweede CD opnemen voor het label Brilliant Classics. Net als de eerste CD, wordt een mix van bekende en onbekende topwerken opgenomen, nu met een geheel Amerikaans programma: American Pioneers, American Music for String Orchestra.

De werken die zullen worden opgenomen zijn:  Suite opus 63 van Arthur Foote, Appalachian Spring van Aaron Copland, Serenade for string orchestra van George Antheil en Hymn, Largo Cantabile van Charles Ives.

Dirigent Dick van Gasteren: “Onze eerste CD was erg belangrijk voor Ciconia, we hebben het orkest internationaal bekendheid kunnen geven. Vooral het bijzondere repertoire en de kwaliteit van het orkestspel werden geprezen. Hiermee hebben we echt iets interessants en moois toe kunnen voegen aan de CD-markt. We denken Ciconia Consort met de tweede CD opnieuw in de belangstelling te kunnen zetten. De Amerikaanse werken die we gekozen hebben, zijn pareltjes uit de klassieke muziek en, hoewel niet allemaal het bekende repertoire, ze liggen gemakkelijk in het gehoor. Toen het orkest voor het eerst de Serenade van Antheil speelde, was er meteen een enorme klik en dachten we: Dit werk moet op CD worden gezet. We hopen een volgende stap te kunnen zetten met het orkest met het uitbrengen van de nieuwe CD, als belangrijke marketing-tool, het vergroten van de naamsbekendheid en vergroten van de mogelijkheden op een internationale tournee. Maar bovenal willen we dat heel veel mensen deze prachtige muziek thuis kunnen beluisteren en ook buiten de concertzaal nog kunnen (na)genieten van Ciconia Consort. Het belooft zowel een prachtige CD voor een breed publiek te worden als een echt collectors item.”

Helpt u mee om onze CD te kunnen realiseren? Het opnemen van een CD is erg duur. Niet alleen aan een hoge kwalitatieve geluidsregistratie en huur van de opnamelocatie hangt een prijskaartje, ook de licenties en auteursrechten van de muziekwerken moeten worden betaald. Dan hebben we het nog niet over een vergoeding voor 20 musici die vier hele dagen in uiterste concentratie moeten excelleren. Een gedeelte van deze kosten willen wij graag financieren middels deze crowdfundingsactie via Geef.nl. Helpt u mee om onze CD te kunnen realiseren? U kunt zelf bepalen welk bedrag u wilt schenken en wij zijn u erkentelijk voor iedere donatie. Indien u uw gegevens aan ons bekend maakt (via info@ciconiaconsort.nl) , willen wij u graag kunnen bedanken voor uw donatie:

-Bij een donatie van € 50 of meer, ontvangt u een gesigneerde CD. -Bij een donatie van € 100 of meer, ontvangt u twee vrijkaarten voor een concert van het Ciconia Consort naar keuze en de gesigneerde CD. -Bij een donatie van € 250 of meer, ontvangt u vier vrijkaarten voor een concert van het Ciconia Consort naar keuze, de gesigneerde CD. -Bij een donatie van € 2.500 of meer verzorgen enkele musici van Ciconia Consort een concert bij u thuis. Daarnaast ontvangt u uiteraard de gesigneerde CD.

Voor bedrijven is het ook mogelijk een donatie te doen. Dankzij de culturele ANBI status van het Ciconia Consort is uw gift via GEEF.nl fiscaal aftrekbaar. Wilt u een bewijs van uw gift ontvangen, neemt u dan contact op via info@ciconiaconsort.nl

Namens alle musici dank voor uw steun

Dick van Gasteren - dirigent, Ellen Vergunst - zakelijk leider en Klaas de Vries - voorzitter bestuur

400 jaar Pilgrim Fathers

De CD American Pioneers, American Music for String Orchestra wordt in juli 2020 opgenomen en in december 2020 uitgebracht. De opnames zullen plaats vinden in de Paleiskerk in Den Haag en opnameleider en editor is Peter Arts (Arts Music Recording).

Ciconia Consort speelt in op een actueel thema. 'American Pioneers' gaat over de viering van 400 jaar Pilgrim Fathers, die na een verblijf van 11 jaar in Leiden vanuit Rotterdam Delfshaven (Pelgrimvaderskerk) in het jaar 1620 vertrokken naar Amerika. De invloed van de Pilgrims, de Founding Fathers van de Verenigde Staten is tot op de dag van vandaag groot. Uit hun midden zijn later maar liefst negen presidenten van de VS voortgekomen waaronder George Bush en Barack Obama.

Het pioniersthema is ook uitgewerkt in de muziekkeuze. Arthur Foote behoorde tot de eerste groep klassieke componisten van betekenis in het nieuwe land, zijn werk klinkt nog vooral 'Europees'. Aaron Copland is als geen ander pionier geweest in het vormen van een echt 'Amerikaans geluid' in de klassieke muziek. Zijn werk Appalachian Spring is oorspronkelijk een balletwerk dat gaat over een pioniersgezin op het platteland van Amerika. Antheil was pionier en rebel in zijn hele wezen, altijd op zoek naar nieuwe uitvindingen (ook buiten de muziek). Charles Ives wordt gezien als avantgarde componist die op geheel eigen wijze de Amerikaanse geest en Amerikaanse volksmuziek in zijn werk tot uitdrukking deed komen.

Ciconia Consort Het Ciconia Consort staat onder leiding van dirigent Dick van Gasteren en bestaat uit een internationaal gezelschap van 20 jonge topmusici. Het orkest wil concerten op toegankelijke wijze presenteren met een op hoog niveau musicerend ensemble. Muziekwerken worden in bredere thematische context geplaatst en naast bekende grote strijkerswerken staat vaak minder bekend of zelden gespeeld repertoire op het programma. Met zowel concertrepertoire als CD-opnames wil Ciconia een nichemarkt van onbekend repertoire bedienen. Een laagdrempelige aanpak en onder andere muzikale kinderopvang tijdens de concerten in Den Haag heeft er toe geleid dat Ciconia Consort een nieuw klassiek publiek heeft gecreëerd. Het Ciconia Consort verzorgt jaarlijks minimaal 20 optredens door Nederland, met als vaste speellocatie De Nieuwe Kerk Den Haag. Het orkest was te horen en te zien in radioprogramma’s zoals; Avondconcert, Spiegelzaal, Vrije Geluiden, Muziekfabriek en Muziekwijzer en op televisie bij Podium Witteman. Dick van Gasteren is naast artistiek leider van Ciconia Consort vaste gastdirigent van het Simón Bolívar Orkest in Venezuela en als docent orkestdirectie verbonden aan het Conservatorio Itinerante de Venezuela.

Volg ons op Facebook en www.ciconiaconsort.nl

P. Adams aan teamlid Ellen Vergunst

Gelukkig weer eens iets moois Amerikaans, succes !

€ 50

13-07-2020

A. de Jonge aan teamlid Ellen Vergunst

€ 100

10-07-2020

P. Tesselhoff aan teamlid Ellen Vergunst

€ 75

24-05-2020

T. De Backer aan teamlid Ellen Vergunst

Omdat in deze tijden elk duwtje in de rug extra welkom is ... Maak er een prachtig pionierende opname van!

€ 150

22-05-2020

G. Coenen aan teamlid Ellen Vergunst

€ 75

03-05-2020

R. limburg aan teamlid Ellen Vergunst

€ 100

02-05-2020

A. van Tilburg aan teamlid Ellen Vergunst

🙋🏻‍♂️

€ 10

01-05-2020

F. gompen aan teamlid Ellen Vergunst

€ 100

01-05-2020

1
2
3
4
5
dakje met Geef-logo
€ 2.885 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
waarvan € 2.460 via Geef.nl
57%
35

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ellen Vergunst

€ 2.460 opgehaald