OK
×
Actievoerder
Thijn Westermann

Bronzen beeld Thijsse bij Stadzigt Naardermeer

Thijn Westermann en Fransien Jongmans zijn op vrijwillige basis samen met Natuurmonumenten aan een project bezig dat de biodiversiteit op het erf van voormalige boerderij Stadzigt aan het Naardermeer vergroot.

In het kort gezegd wordt het een van de 'greenspots' van Noord Holland;

Steen eruit, groen erin!  (link naar informatie over deze 'greenspot')

Vanaf  Stadzigt vertrekken de rondvaartboten over het Naardermeer en er is een gasterij en klein bezoekerscentrum waar we Jac. P. Thijsse een ereplek willen geven.

Hij heeft voorkomen dat het Naardermeer de vuilstortplaats van Amsterdam werd en was betrokken bij de oprichting van Natuurmonumenten dat hier zijn eerste natuurgebied verwierf.

Bevriende natuurliefhebber/kunstenaar Peter Bulsing schonk ons een wassen beeld van Thijsse's markante kop en wat zou nou leuker zijn dan als we dat zouden kunnen laten afgieten in brons en op een mooie plek in de buurt van Thijsse's geliefde Naardermeer kunnen neerzetten!

We hebben dus geld nodig voor het laten maken van een siliconenmal; daarin wordt het brons gegoten en daarna moet het beeld afgewerkt en gepatineerd worden door de bronsgieter/kunstenaar en op een sokkel gezet.

Helpen jullie mee met de verwerkelijking van dit prachtige beeld en plaatsing op deze plek?  Er volgt in het late voorjaar een feestelijke opening van het terein waar jullie natuurlijk voor uitgenodigd worden als het virus dan enigszins onder controle is natuurlijk!

Hartelijk dank,

Thijn, Fransien en Peter

ps; en mocht het onverhoopt niet lukken het bedrag bij elkaar te krijgen dan krijgt iedereen zijn/haar inleg natuurlijk terug! 

Mocht de belangstelling overdonderend zijn dan gaan we kijken of we een filmpje met fragmenten, fotos en afbeeldingen over Thijsse kunnen laten maken.

 

Thijn Westermann
22-06-2021 15:19

lieve Donateurs!

Inmiddels is het beeld gegoten en geplaatst en zal het zondag tijdens Vroege Vogels onthuld worden! Helaas kunnen we jullie niet voor een gezellige opening uitnodigen. Jullie kunnen wel vanaf zondag beeld en erf en tentoonstellingen bekijken. Later volgt hopelijk nog een feestje met publiek! Hier een leuk artikel dat vandaag verscheen op de site van Vrienden van het Gooi, een van de grote donateurs!

https://vriendenvanhetgooi.nl/wp-content/uploads/2021/06/opknappen-stadszicht.pdf?fbclid=IwAR0sHBem4JxUYYzQKWk7eULrH_-EG8qd4MKtRwGtuJJ0PxWSHN0VZqjGGak

 

Thijn Westermann
22-03-2021 13:56

Beste Donateurs!

Inmiddels hebben we ruim en breed het benodigde bedrag bij elkaar dankzij jullie snelle en genereuze giften, heel veel dank daarvoor!

Inmiddels legt peter Bulsing de laatste hand aan het beld en gaat het binnen een paar weken naar de kunstenaar/bronsgieter.

In verband met corona is het nog allemaal wat onzeker maar de opening van de tentoonstelling en het terrein en de onthulling van het beeld zal waarschijnlijk op 27 juni plaatsvinden en Vroege Vogels gaat er in de ochtenduitzending vanaf het terrein dan ook aandacht aan besteden. Mocht het tegen die tijd weer kunnen dan zijn jullie natuurlijk allemaal van harte uitgenodigd dus we houden jullie op de hoogte en zet 27 juni in de ochtend vast in de agenda!

Groet,

Fransien, Peter en Thijn

dakje met Geef-logo
€ 2.240 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
112%
60

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting Groen Muiderberg

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Thijn Westermann
Thijn Westermann

€ 2.240 opgehaald