OK
×
Actievoerder
Thijn Westermann

Bronzen beeld Thijsse bij Stadzigt Naardermeer

Thijn Westermann en Fransien Jongmans zijn op vrijwillige basis samen met Natuurmonumenten aan een project bezig dat de biodiversiteit op het erf van voormalige boerderij Stadzigt aan het Naardermeer vergroot.

In het kort gezegd wordt het een van de 'greenspots' van Noord Holland;

Steen eruit, groen erin!  (link naar informatie over deze 'greenspot')

Vanaf  Stadzigt vertrekken de rondvaartboten over het Naardermeer en er is een gasterij en klein bezoekerscentrum waar we Jac. P. Thijsse een ereplek willen geven.

Hij heeft voorkomen dat het Naardermeer de vuilstortplaats van Amsterdam werd en was betrokken bij de oprichting van Natuurmonumenten dat hier zijn eerste natuurgebied verwierf.

Bevriende natuurliefhebber/kunstenaar Peter Bulsing schonk ons een wassen beeld van Thijsse's markante kop en wat zou nou leuker zijn dan als we dat zouden kunnen laten afgieten in brons en op een mooie plek in de buurt van Thijsse's geliefde Naardermeer kunnen neerzetten!

We hebben dus geld nodig voor het laten maken van een siliconenmal; daarin wordt het brons gegoten en daarna moet het beeld afgewerkt en gepatineerd worden door de bronsgieter/kunstenaar en op een sokkel gezet.

Helpen jullie mee met de verwerkelijking van dit prachtige beeld en plaatsing op deze plek?  Er volgt in het late voorjaar een feestelijke opening van het terein waar jullie natuurlijk voor uitgenodigd worden als het virus dan enigszins onder controle is natuurlijk!

Hartelijk dank,

Thijn, Fransien en Peter

ps; en mocht het onverhoopt niet lukken het bedrag bij elkaar te krijgen dan krijgt iedereen zijn/haar inleg natuurlijk terug! 

Mocht de belangstelling overdonderend zijn dan gaan we kijken of we een filmpje met fragmenten, fotos en afbeeldingen over Thijsse kunnen laten maken.

 

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 2.240 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
112%
60

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting Groen Muiderberg

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Thijn Westermann
Thijn Westermann

€ 2.240 opgehaald