OK
×
Actievoerder
Kinderhulp Afrika

Bouw mee aan schaduw!

Wij gaan naar Oeganda met een groep van 8 personen om een schaduwhut te bouwen! Met elkaar halen we geld op om deze hut te bekostigen (de reis betalen we zelf). 

Deze schaduwhut gaat gebouwd worden bij de meisjesslaapzalen. Deze is daar hard nodig, omdat het belangrijk is dat de meisjes niet te lang in de brandende zon verblijven. Oeganda ligt op de evenaar, wat betekent dat de zon gevaarlijk fel is.

De hut is een lange gekoesterde wens. Overdag voor de schaduw en ’s avond een plek om bij elkaar te kunnen zitten. Help mee om deze lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan!

Kinderhulp Afrika (Stichting) logo 2

Kinderhulp Afrika (Stichting)

Kinderhulp Afrika is een charitatieve organisatie die sinds 1987 omziet naar de meest kwetsbare kinderen in Uganda, de weeskinderen. We bieden deze kinderen onderwijs, onderdak, geestelijke en medische verzorging. We willen hen zien opgroeien tot gezonde verantwoordelijke individuen die kunnen voorzien in hun eigen noden, op elk gebied van hun leven. Het project in Namugongo is een uniek opleidingscentrum voor de kansarme kinderen. De kinderen ontvangen lager onderwijs en volgen daarna een middelbare of vakopleiding, waardoor zij later op eigen benen kunnen staan. In de schoolvakanties gaan de kinderen terug naar het dorp waar ze vandaan komen, waar ze verblijven bij hun familie of voogd. De scholen en opleidingen staan ook open voor kinderen buiten het project. Hierdoor krijgen zoveel mogelijk kinderen een kans om een diploma te halen waarmee ze makkelijker een baan kunnen vinden en mee kunnen helpen Uganda op te bouwen. De kliniek van het project is er niet alleen voor de kinderen, maar staat ook open voor de omgeving. Medische hulp wordt gegeven in vele vormen, zoals onderzoek van bloed op malaria, het verstrekken van medicatie, tandheelkundige hulp en het begeleiden van bevallingen. Dorpen worden bezocht, waar voorlichting wordt gegeven en kleine medische hulp word verleend. Zo helpt Kinderhulp Afrika elk jaar niet alleen haar 'eigen' weeskinderen, maar ook de kinderen en volwassenen buiten het project.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 3.088 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.250
58%
54

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Kinderhulp Afrika
Kinderhulp Afrika

€ 3.088 opgehaald