OK
×

Bijzondere Eredivisie

Wat is de Bijzondere Eredivisie? 

De Bijzondere Eredivisie is een G (Gehandicapte) - team competitie van betaald voetbalclubs. Het project is opgezet in 2019 en is een initiatief van Het Gehandicapte Kind. Er wordt een podium geboden aan ambitieuze G-voetballers tussen de 10 en de 18 jaar.

De Bijzondere Eredivisie maakt bijzondere voetbaldromen waar. Het is dé voetbalcompetitie voor kinderen met een beperking. Waar ze een basisplek hebben bij de beste clubs van Nederland.​ ​​Geluk staat in de schijnwerpers. Niemand staat buitenspel. Vriendschappen en vaardigheden ontstaan met elk balcontact. Trots, plezier en gezondheid zorgen voor voorsprong en winst. ​ ​​Zo laat de Bijzondere Eredivisie ieder kind zelfs de moeilijkste wedstrijd winnen!​

Waarom deze competitie? 

Er zijn op dit moment ongeveer 1.500 kinderen die aangepast (G-)voetbal beoefenen. Dit zijn kinderen die, net als kinderen zonder beperking, dromen van het uitkomen voor hun favoriete club. Met de Bijzondere Eredivisie wordt deze droom werkelijkheid! ​​Met de Bijzondere Eredivisie is er een podium voor G-voetballers met ambitie en daarmee kan iedereen zien dat het ook mogelijk is om op het hoogste niveau te spelen als je een beperking hebt. ​​We hopen hiermee meer kinderen met een handicap te inspireren om ook te gaan sporten/voetballen. ​

Samen kunnen we bijzondere voetbaldromen waarmaken!

Met uw steun kunnen we ervoor zorgen dat deze bijzondere competitie nooit meer uit het voetballandschap verdwijnt! 

Helpt u mee?

Bezoek de website

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 530 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
10%
8

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×