OK
×

Help de voedselbank aan een nieuwe bestelwagen

Voedselbank stichting Hoop voor Morgen uit Amsterdam Zuidoost is een crowdfundingactie gestart voor een nieuwe bestelwagen. De oude bestelwagen was al aan vervanging toe, maar heeft het nu begeven. Door de toegenomen hulpverzoeken sinds de corona-crisis nam ook de druk op de oude bestelwagen toe. De voedselbank hoopt dat bedrijven en particulieren een donatie willen doen om te helpen, om sluiting te voorkomen.

Bekijk het filmpje over de actie hier!

Al 25 jaar bestaat het werk dat is begonnen op initiatief van Regina Mac-Nack, die hierdoor in 2005 werd gekozen tot Amsterdammer van het jaar. Wekelijks helpt zij samen met tientallen vrijwilligers zo’n 700 minder welgestelde gezinnen met een voedselpakket. Andere activiteiten zijn kinderwerk, maatschappelijke hulp en een no-budget-restaurant. De inkomsten bestaan volledig uit giften en het werk wordt alleen gedaan door vrijwilligers.

Regina Mac-Nack: “Toen de corona-crisis begon moesten veel andere voedselbanken hun deuren sluiten. Dit merkten wij direct. We besloten niet dicht te gaan, maar onze openingstijden te verruimen om de drukte aan te kunnen. We doen dit uiteraard met gepaste voorzorgsmaatregelen. We wilden blijven helpen, want deze mensen kunnen nergens anders naartoe.”

De voedselbank krijgt veel aanbod van voedsel, maar is afhankelijk van haar bestelwagen om dit voedsel op te halen. De oude bestelwagen is nu stuk. De stichting wordt tijdelijk geholpen door een lokaal logistiek bedrijf dat geheel vrijblijvend een bestelwagen en chauffeur ter beschikking stelt.

Regina Mac-Nack: “Dit is een geweldige geste, maar het kan niet lang doorgaan. Als we niet binnenkort een eigen bestelwagen kunnen aanschaffen, zijn we genoodzaakt ook onze voedselbank te sluiten.”

Vanwege de voorschriften moet het een bestelwagen met koeling worden. Twee fondsen hebben al een deel van het benodigde bedrag van € 50.000,- toegezegd. De voedselbank hoopt nog zeker € 30.000,- via een andere donateurs op te halen.

S. Wouters aan teamlid Voedselbank Stichting Hoop voor Morgen

Veel zegen toegewenst!

€ 100

Vandaag

K. Loenen aan teamlid Voedselbank Stichting Hoop voor Morgen

€ 200

Gisteren

R. Kroes aan teamlid Voedselbank Stichting Hoop voor Morgen

€ 25

Gisteren

C. Morrison aan teamlid Voedselbank Stichting Hoop voor Morgen

€ 10

Gisteren

A. Landbrug aan teamlid Voedselbank Stichting Hoop voor Morgen

Succes U bent een TOPPER!

€ 50

Gisteren

Anoniem aan teamlid Voedselbank Stichting Hoop voor Morgen

€ 25

Gisteren

L. Lany aan teamlid Voedselbank Stichting Hoop voor Morgen

€ 10

Gisteren

Anoniem aan teamlid Voedselbank Stichting Hoop voor Morgen

€ 20

Gisteren

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
dakje met Geef-logo
€ 45.262 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 50.000
waarvan € 25.262 via Geef.nl
90%
174

donaties

3

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×