OK
×

Ben jij de kruiwagen?

Elke vrouw, waar ook ter wereld, heeft het recht om een eigen bestaan op te bouwen. Om een eigen inkomen te verdienen en haar gezin te kunnen onderhouden. Microkrediet voor Moeders helpt zeer arme vrouwen in Azië om dit waar te maken. Met een lening van gemiddeld € 108,- krijgt een moeder de kans om haar eigen bedrijf te starten in bijvoorbeeld kippen, textiel of kaarsen. Daarbij krijgen zij en haar partner financieel advies en trainingen om vol zelfvertrouwen van start te gaan. 

Ben jij de kruiwagen voor deze moeders op weg naar zelfstandigheid?

Microkrediet voor Moeders logo 2

Microkrediet voor Moeders

De stichting Microkrediet voor Moeders helpt vrouwen in Azië met het opzetten van een eigen bedrijf via kleine leningen, spaarmogelijkheden, vak-, ondernemerschaps- en leiderschapstrainingen. De vrouwen vergroten zo hun economische zelfstandigheid en onafhankelijkheid en daarmee de kwaliteit van hun leven en dat van hun families. Stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap Microkrediet voor Moeders gelooft in vrouwelijk ondernemer- en leiderschap op het allerarmste niveau. We helpen de allerarmste vrouwen die geen toegang hebben tot financiële middelen. Ze behoren tot minderheidsgroeperingen die in hun eigen land vaak niet worden erkend of een te groot risico vormen voor het bankwezen. Microkrediet, sparen en vaktraining Met een gemiddelde lening van EUR 85 kunnen vrouwen een bedrijfje starten in bijvoorbeeld textiel, kippen of bamboe. Daarnaast leren we ze te sparen voor onverwachte gebeurtenissen zoals ziekte, trouwen en onderwijs. En daarbij investeren we ook in de kennis en kunde van de vrouwen door ze te trainen in bedrijfsvoering, financiën en leiderschap. Wij geloven dat juist deze combinatie leidt tot zelfredzaamheid.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 929 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
9%
13

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×