OK
×
Actievoerder
Maria Croese

#BeethovenChallenge

Waarom
Klassieke muziek is voor jong en oud! Met de #BeethovenChallenge wil Classic Young Masters klassieke muziek onder de aandacht brengen bij een bredere doelgroep en laten zien dat klassieke muziek ook op een creatieve en speelse manier beleefd kan worden, ieder vanuit zijn of haar eigen talent! 

De donatie is bestemd voor de ondersteuning en begeleiding van onze jonge talenten.

Show your talent en doe mee!
Heb jij ook een verborgen talent en wil jij op een creatieve manier een klassiek muziekstuk in een modern jasje gieten? Dan daagt Classic Young Masters jou uit om mee te doen aan de #BeethovenChallenge!

Wat moet je doen?
Maak een kort filmpje waarin je de beroemde Symphonie nr. 5 van Beethoven op een ludieke manier laat zien en deel deze op social media. Speel je bijvoorbeeld piano of een ander muziekinstrument? Of kun je goed breakdancen, rappen, een eigen house-nummer componeren, de bal hooghouden, op klompen dansen, op pannen slaan of heb je een ander talent? Het kan allemaal! Als het maar op Symphonie nr. 5 van Beethoven is. En hartstikke leuk als je er ook nog iets herkenbaars van Beethoven erbij doet zoals wilde haren (toupeer je haar, ga los met die hairspray). Daag daarna iemand uit (Mark Rutten op de piano, Tiesto for Beethoven, je broer/zus, klasgenoten, (schoon)moeder) om dit ook te doen!

De stappen:

  1. Bedenk hoe je op een creatieve manier het bekende thema uit de Symphonie nr. 5 van Beethoven kunt uitvoeren.
  2. Voeg hier een typisch Beethoven-element aan toe (doe bijvoorbeeld iets geks met je haar).
  3. Maak  een kort filmpje van ongeveer 15 seconde
  4. Post deze op social media (Youtube, Instagram, Tik Tok etc.) met de hashtag #BeethovenChallenge, daag hierbij iemand uit om hetzelfde te doen.
  5. Mocht je onze jonge talenten willen steunen, doe dan een donatie via Geef.nl. 

Steun ons
Classic Young Masters begeleidt jonge musici (14-21 jaar) naar een balans in persoonlijke en muzikale ontwikkeling. Door het ontwikkelen van die competenties die naast heel goed musiceren nodig zijn voor een carrière als professioneel musicus;  fysieke en mentale ontwikkeling, beroepspraktijk, publiciteit en marketing, ondernemerschap en maatschappelijke relevantie.

We zijn een kleine stichting met beperkte middelen. De donatie is bestemd voor de ondersteuning en begeleiding van onze jonge talenten. 

Classic Young Masters heeft een ANBI-status

Voor meer informatie: www.classicyoungmasters.nl

 

Classic Young Masters logo 2

Classic Young Masters

Er zijn veel jonge, talentvolle musici in Nederland. Om de stap te kunnen maken van jong talent naar internationaal beroepsmusicus is meer nodig dan 'heel goed muziek kunnen maken'. Immers, de muziekwereld kenmerkt zich door enorme concurrentie. Van de hedendaagse musicus wordt verwacht dat hij of zij zichzelf als kunstenaar en als ondernemer opstelt. De basis hiervoor moet al op heel jonge leeftijd worden gelegd. Classic Young Masters zet met haar 'Leerling, gezel, meester-programma' een traject uit waarbij aan zeer talentvolle musici de mogelijkheid wordt geboden om zich met maatwerkbegeleiding te ontwikkelen naar meesterschap van het vak en professioneel / ondernemend topmusicus. Het project kent twee hoofdfasen: •het afleggen van 'proeven' •het begeleidingstraject Classic Young Masters geeft niet alleen aandacht aan het verder ontwikkelen van het muzikale talent, maar besteedt ook aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling, media communicatieadvies, financieel advies, podiumtraining en acquisitie van concerten. Zo wil Classic Young Masters aantonen dat ook de culturele sector bedrijfsmatiger kan werken met behoud van artistieke en idealistische motieven.
Meer informatie
dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%
0

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie