OK
×
Actievoerder
Anneke Kralt

Online collectebus voor Stichting PILL

Hoi allemaal, 

Met deze collecte wil ik het werk van Stichting Pill ondersteunen.

Psychofarmaca is 'zwaar geschut' en kan, wanneer er fouten worden gemaakt bij het voorschrijven en doseren, schadelijke gevolgen hebben voor cliënten. 

Volgend jaar hoop ik het afbouwtraject voor mijn antidepressivum te mogen afronden. 30 jaar antidepressiva slikken was niet mijn keus. Het had anders gemoeten. Mijn artsen waren destijds onvoldoende geïnformeerd. Gelukkig weten we nu dat het ook echt anders kan. Waar wetenschappelijke kennis en ervaringskennis optimaal worden benut, groeit er hoop op betere tijden. Stichting Pill zet zich in voor bewustwording bij het voorschrijven en gebruik van psychofarmaca. Voor cliënten en artsen is het essentieel dat zij goed geïnformeerd zijn en zo gezamenlijk eerlijke keuzes kunnen maken voor zowel de korte als de lange termijn. 

Dankjewel voor het lezen van dit bericht. Het zou natuurlijk fantastisch zijn wanneer jij kunt meedoen aan deze collectie, maar voel je niet verplicht.

hartelijke groetjes 

 

 

Stichting PILL logo 2

Stichting PILL

Stichting PILL zet zich in voor een bewustwordingsproces omtrent het verantwoord voorschrijven en gebruiken van psychiatrische medicatie (psychofarmaca). Stichting PILL neemt het standpunt in dat er in de behandelpraktijk regelmatig te snel, te veel en/ of te langdurig psychofarmaca worden voorgeschreven. Dit gebeurt vanuit het thans nog dominante medische en neurobiologische denkkader van waaruit de zorg voor mensen met psychische klachten plaatsvindt. De stichting is niet tegen het gebruik van psychofarmaca. Echter, omdat het gebruik van psychofarmaca soms met grote risico’s gepaard gaat, is het essentieel dat dit alleen gebeurt wanneer onomstotelijk vaststaat dat het gebruik hiervan echt noodzakelijk is.
Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 49 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.000
4%
5

donaties

3037

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Anneke Kralt

€ 49,50 opgehaald