OK
×
Actievoerder
Mandy Roos

(Gal)Go run home

Met mij op de foto staat Ray, een lieve, knappe en enigszins verlegen Galgo. Dit laatste heeft een reden; hij heeft geen eerlijke start gehad in het leven. In Spanje kende hij niets anders dan honger en ondraaglijke pijn. Helaas is Ray geen uitzondering. In Spanje lijden duizenden Galgo's op gruwelijke wijze. Veel honden worden gebruikt voor de jacht en ondergaan zware, onmogelijke trainingen. Vastgebonden aan rijdende auto's, gedwongen om te rennen. Ondanks dat de hond alles geeft om zijn baas te pleasen krijgt hij uiteindelijk toch de stempel 'onbruikbaar'. Hierna belanden de beste jachthonden in het meest gunstige geval op straat of hoog in een boom. Bij slechte jachtprestaties vinden de jagers een 'straf' gepast. Denk aan ophanging met de teentjes net op de grond, zodat ze nog langdurig lijden. Want tja.. "Hoe meer deze hond lijdt, hoe beter zijn opvolger zal presteren." Een heel logisch bijgeloof, vinden de jagers. Ziek en gruwelijk, vind ik. Lees hier verder over 'leven als Galgo'.

Het verhaal van de Galgo's greep mij zó aan, dat ik besloot mijn steentje bij te dragen. Hoe? 1, 2, 3 en 4 oktober 2016 zal ik dagelijks een halve marathon rennen; in totaal 84,4km dus. Op dierendag zal ik rond 13.00 mijn sponsorloop eindigen op de pier in Hoek van Holland, waar ik ben geboren en opgegroeid. Hier komt ook de projectnaam '(Gal)Go run home' vandaan, die verbonden is aan de reis naar huis die (hopelijk) volgt voor vele Galgo's door het geld dat wordt opgehaald met deze sponsorloop. Ik naar huis, zij naar huis. Het geld komt ten goede aan Galgo Support Holland. Deze organisatie zorgt voor betere leefomstandigheden en medische zorg in Spaanse asiels en hebben inmiddels al honderden Galgo's (en andere rassen) een veilig mandje in Nederland geschonken. 

Zonder jullie hulp ben ik natuurlijk nergens! Gelukkig is er veel steun. Zo ben ik alle donateurs héél erg dankbaar. Daarnaast zijn ook meerdere organisaties mij te hulp geschoten: Artastiek Fotografie heeft mij geholpen aan mooie promo-kiekjes. Body & Fashion in Den Haag steunt mij in de vorm van supplementen die ik nodig heb voor de pittige trainingen. Bij Albert Heijn Hoek van Holland hangt er een box voor statiegeldbonnen en Zier Running voorziet mij regelmatig van top outfits om in te training.

Ben of ken jij iemand die wellicht iets voor mij kan betekenen? Ik hoor het uiteraard graag. :) Mailen kan naar mandyroos31@hotmail.com

E. venema
1
dakje met Geef-logo
opgehaald van
141%
54

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie