OK
×

Kennedymars - Afzien voor chronisch zieke kinderen

Op zaterdag 4 juli en zondag 5 juli gaan Martijn Holtkamp, Frank Silverentand en Michiel Preymann de uitdaging aan om de langste afstand van de Kennedy Mars af te leggen. Deze afstand van maar liefst 80 km lopen zij om geld op te halen voor Kinderfonds Franniez (chronisch zieke kinderen in de leeftijd 0 tm 18 jaar en verblijven in het LUMC). Van dit geld worden Franniez verzamelsystemen gekocht. Dit geeft de kinderen afleiding en houvast. Voor meer informatie lees hieronder.
Kinderfonds Franniez logo 2

Kinderfonds Franniez

Kinderen horen niet in een ziekenhuis. Toch is dit de dagelijkse realiteit voor zo'n 80.000 chronisch zieke kinderen. Prikken, medicijnen, operaties, ziekenhuisopnames, het is dagelijkse kost voor hen. Voor deze kwetsbare groep hebben de vrijwilligers van Kinderfonds Franniez een verzamelsysteem ontwikkeld. Dit biedt ernstig chronisch zieke kinderen houvast om over een aandoening en behandeling te praten. Troost na vervelende ervaringen en moed voor alles dat nog volgt. Om dit verzamelsysteem te kunnen implementeren is veel geld nodig. Het "Franniez" verzamelsysteem bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een spiraal met treden, de Franniez. Bij iedere interventie krijgt het kind de daarbij behorende Franniez sticker die zij op een Franniez trede kunnen plakken. Zo vertelt iedere Franniez-spiraal een eigen verhaal. Het verhaal van zijn of haar ziekte en behandeling. Dit resulteert in een kleurige spiraal, het DNA profiel. Het tweede deel van het Franniez systeem is een digitaal dagboek op het afgesloten deel van onze website. Hier kan het kind of de ouders een dagboek bijhouden met bijvoorbeeld foto's. Ook is er een mogelijkheid voor contact met lotgenoten om ervaringen te delen.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 2.170 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
144%
64

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Michiel Preymann
Michiel Preymann

€ 690 opgehaald

Geen profielfoto
Martijn Holtkamp

€ 525 opgehaald

Geen profielfoto
Running Angels

€ 180 opgehaald