OK
×
Actievoerder
D.K. LEEGWATER

75 JAAR EN OMRINGD DOOR  ZWERFDIEREN IN PORTUGAL.

Gelukwensen mag, maar geen persoonlijke geschenken of donaties, wel heel graag voer, want er is een toenemende hongersnood onder de zwerfdieren.

Sinds vele jaren vraag ik n.a.v  mijn verjaardag extra aandacht voor de ellendige omstandigheden van de zwerfdieren in Portugal.  

Ook nu ik 75 jaar ben geworden. Ik zie én voel hun lijden, waaronder op dit moment een toenemende HONGERSNOOD!  En vooral bij de honden.

Daarom vraag ik u om hulp 'ter ere van mijn verjaardag' voor het kopen van voer.

Het is heel meenvidig Druk op de Doneerknop, vul een berag in en evt. verdre gegevens. U kunt ook als u wil anoniem bliojven.

U kunt ook rechtstreeks storten op bankrekening . NL43 RBRB 0709 9834 84 t.n.v. D.K. Leegwater. o.v.v. voer voor zwerfdieren;

Let op. Bij de selectie Online overmaken kan het gebeuren dat een lijst van banken van een ander land verschijnt. U ient dan het desbetreffende logo te vervangen (door het Nederlandse

Dank alvast daarvoor en voor het vele malen delen!

 

Dick Leegwater

 

 TOELICHTING

 Het dierenleed in Portugal heeft mij tot in mijn ziel geraakt en mijn levensdoel is om alles op alles te zetten om zoveel mogelijk dieren te redden, zowel honden als katten.

Ik zie ze zwerven langs straten en pleinen, door velden en bossen, op zoek naar eten en water.  Ze slapen in verlaten bouwvallige huizen (waar ook veel pups worden geboren), in lege schuren ,onder oude auto’s  in de open lucht, onder struiken of bomen. Ik heb skeletten gezien langs de snelwegen, ook levende skeletten van broodmagere honden, honden die vol  zitten met klitten, teken, vliegen en vlooien , zieke honden en katten, gewonde honden en katten, angstige honden die in een klem van een jager hebben gezeten, traumatische honden die zijn mishandeld. Het is een hel voor veel dieren.Sommigen creperen, anderen  lijden wat minder, maar zijn constant bezig om the overleven vaak ten koste van andere dieren.Het is overleven, naar niet leven om dierwaardig te kunnen zijn en het geluk te ontmoeten, waar elk dier recht op heeft.

Moet je dan je gezicht maar wegdraaien? Zoals heel veel Portugezen doen en een overheid die achterover leunt? En nog veel erger….... Er is een groep fanatiekelingen, die geen middel schuwt om te zorgen dat alle Portugese honden in Portugal moeten blijven. Want de hel is volgens hen te vinden in het buitenland, waar (vooral) honden naar de seks industrie gaan of naar  laboratoria voor testen. En er zouden kapitalen worden  verdiend aan de handel!!! van Portugese zwerfdieren. De fanatici of fascisten (hoe moet ik ze noemen) voeren een hetze tegen o.a.Nederlandse organisaties, die vele honden uit de hel halen om ze geluk in Nederland te geven zonder er een cent aan te verdienen. Zoals de onze met Help Honden Portugal als fantastisch en professioneel adoptiecentrum in Nederland met een strenge adoptie procedure  en uitstekende  nazorg.

 "We weten niet waar de honden terecht komen",  zeggen de fanatici. En in Portugal zelf , waar honden zonder huisbezoek en nazorg worden geadopteerd. Wat zeggen ze daarover? Niets!En er zijn diverse  organisaties, waaronder de gemeentelijke asiels, die honden in Portugal bemiddelen, die geen enkele moeite doen  om een selectie te houden. Ze geven pups  gewoon mee zonder sterilisatie plicht en het interesseert ze weinig of  helemaal niets als de honden aan de ketting gaan, voor de rest van hun leven. Ook al is dat wettelijk verboden, maar er is geen toezicht. En 'o wee' als er in een shelter noodgedwongen honden tijdelijk aan een ketting moeten. Dan is het huis (In dit geval een shelter) te klein. wat ook in feite het geval is, omdat de gemeentelijke asiels vol zitten.

Ook wij zijn getroffen door het onophoudelijk beinvloeden van de fanatici om.maar niet te spreken over diverse aantijgingen van smaad en laster en zelfs diefstal en gewelddadige acties.Al jaren mochten wij, via Animalife, die landelijk bij 3 grote supermarkten in Portugal voerinzamelingsacties voor zwerfdieren organiseert daarvan meedoen Onder invloed  van de fanatici heeft Animalife ons tezamen met andere organisaties die zich sterk maken voor adoptie in het buitenland verbannen! Immers wij verdienen aan adopties in Nederland  ten koste van hulp aan de zwerfdieren in Portugal! En daar komt nog bij dat het voer ca. 50% duurder is geworden en dat donaties teruglopen pomdat het levensonderhoud heel wat duurder is geworden.

Laten de zwerfdieren dus maar verhongeren, want we moeten nu, geheel uit eigen middelen, voer zien te kopen. En wel voor de  ca. 25 honden en 20 katten in onze directe omgeving en vele andere zwerfdieren (met net name honden) in de bossen  verder weg. Daar hebben we een aantal voerplekkasen, waar Berta bijna dagelijks naar toe rijdt om voer te deponeren.Moeten we ze laten verhongeren, als we niet genoeg voer hebben?.  Hierdoor wordt het dierenleed alleen maar erger. En dat is het laatste wat we willen.

Vandaar wil ik zo graag een verjaardagscadeau voor de honden.. zodat er weer een tijdje voer is, want zonder voer moet ik  lijdzaam toezien dat ze verhongeren.!!

R. van van Luijtelaar

€ 5

15-07-2023

dakje met Geef-logo
€ 5 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.500
0%
1

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: D.K. Leegwater

Delen

Aan wie wil je doneren?
×