OK
×
Actievoerder
Jeroen Bart

Tikkie Terug

De Utrechtse Provinciale Statenfractie van GroenLinks lanceert tijdens de Statenvergadering van 15 december de campagne #TikkieTerug. Bij deze moties in Provinciale Staten waarin een ‘tik’ wordt uitgedeeld aan statushouders of groepen worden uitgesloten, doneert ieder Statenlid van de GroenLinks-fractie aan een goed doel. De eerste donatie naar aanleiding van twee moties van JA21 gaat naar Vluchtelingenwerk Nederland.

Al jaren worden in de politiek verschillende groepen in Nederland onterecht tegen elkaar opgezet. Zo wordt het tekort aan volkshuisvesting nu in de schoenen geschoven van statushouders (vluchtelingen), terwijl die slechts een heel klein deel van alle sociale huurwoningen bewonen. En ondertussen is sinds 2013 het aantal sociale huurwoningen dat gebouwd wordt gehalveerd, en de totale woningvoorraad van corporaties met 100.000 afgenomen. Dat komt niet door statushouders, maar door asociaal beleid!

Daarom roepen we iedereen om mee te doen aan deze actie. Laat zien dat het anders kan, en steun in reactie op dit soort onjuiste beeldvorming juist organisaties die zich inzetten voor vluchtelingen. Zodat iedereen zich thuis kan voelen in onze mooie provincie. Deel jouw donatie met de #tikkieterug!

VluchtelingenWerk Nederland logo 2

VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de belangen van vluchtelingen en helpt ze bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Met tienduizend vrijwilligers die vluchtelingen individueel begeleiden tijdens de asielprocedure en inburgering.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 625 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.000
62%
41

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Jeroen Bart
Jeroen Bart

€ 625 opgehaald