OK
×
Actievoerder
Syta Plantinga

Ze willen graag naar school en leren...

Circa 20 kinderen in de deel-provincie Karangasem op Bali leefden in een geisoleerde situatie vanwege hun hoorstoornis of doofheid. Twee jaar geleden startte stictting Kolewa een logopedie en gebarentaal-groep op voor deze kinderen. Met behulp van lokale logopedistes en studenten uit Nederland zijn er inmiddels mooie resultaten behaald en leren de kinderen en hun ouders met elkaar communiceren.

Een aantal van deze kids zijn nu zover dat ze naar school kunnen. Speciaal onderwijs in de stad Denpasar, ongeveer anderhalf tot twee uur rijden vanaf hun huis. 

Stiching Kolewa zorgde  destijds voor hoortesten, hoorapparaten en wil nu ook graag regelen dat tenminste acht uit de groep zich verder kunnen ontwikkelen en doorleren. Hiervoor is dagelijks vervoer nodig in de vorm van een schoolbusje met chauffeur, schooluniformen, boeken en schoolgeld.

Alle kinderen komen uit bergdorpen en de ouders hebben weinig inkomen, het geld moet gewoon ergens anders vandaan komen.

Lukt het niet dan zullen Kurniawan, Cinthia, Nanda en hun dove vriendjes niet veel verder komen dan het alfabeth en wat simpele woorden. Daarom gaan we er voor bij Stichting Kolewa, samen met studenten, vrijwilligers en vrienden van Kolewa.

Begin 2017 komen tenminste drie studenten uit Nederland op Bali de gelederen versterken. Zij hebben het grootste deel van hun studie al achter de rug, op Bali staan deze kids aan het prille begin. Gemotiveerd en met heel veel energie beginnen Eva, Ellis en Renee aan hun voorbereidingen... deze aktie is er een van. 

De Balinese kinderen zijn zo gemotiveerd om te leren, te begrijpen en te oefenen... geef ze een stem, maak een gebaar!

Als deze kids straks in de schoolbanken zitten, kunnen in Karangasem dan weer nieuwe kindjes met een hoorstoornis aangenomen in de voorbereidende logopedie-groep en zo kunnen er nog meer kids een kans krijgen op een "normale" toekomst.

Met het aangegeven streefbedrag kunnen we als stichting een busje aanschaffen, en de uniformen en boeken betalen. ook het schoolgeld voor het eerste jaar is dan gedekt.

dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze actie